Játék az esküvő

Játék az esküvő

Persze nem az esküvő megszervezése, vagy a fogadalom tétel. Azok nagyon is komoly dolgok, azonban a vendégsereglet szórakoztatása már játék lehet. Szó szerint. Néhány vicces feladattal, otthon készített játékkal, mindenki számára élvezetessé tehetjük a nagy napot.
A nagy nyári, szabadtéri esküvőkön hatalmas tér áll rendelkezésre, hogy szórakoztassuk a násznépet. Miért is ne lehetne kihasználni a helyet, hogy a táncon és evésen kívül mást is lehessen csinálni, így téve még emlékezetesebbé az alkalmat.

Ennek kapcsán egyetlen egy dolgot kell szem előtt tartani: legyen elegendő játék! Ha sorba kell állni a játékok előtt, az pont az élvezetet veszi el. Nem is kell feltétlenül drágának lenniük. Ugyan már lehet kölcsönözni sok féle szabadtéri játékot, például óriás Jengát, de egy kis előre tervezéssel otthon készült játékokkal is tudunk készülni.

Ilyen lehet például a karikadobáló, amelyhez elég néhány üveg, és összefont fűzgally, de sok más célba dobó játékot is kitalálhatunk. Vagy zsákokat is össze lehet gyűjteni zsákban futáshoz, a legegyszerűbben pedig egy tojás vivő versenyre lehet összeszedni a „hozzávalókat”.

A kevésbé „sportos” vendégeknek előkészülhetünk fotósarokkal és vicces álarcokkal, valamint humoros kvízekkel az esküvőről, a házasságról vagy az ifjú párról. Ezeket összegyűjtve aranyos emlékeket is kapunk.

Jó móka lehet még a vetélkedő. A hagyományos „mennyire ismeri egymást a menyasszony és a vőlegény” játékból akár egy páros vetélkedőt is kanyarinthatunk, a többi párt is bevonva. Vagy egy vicces lányok a fiúk ellen sorversenyt is rendezhetünk, amibe a szingliként érkező vendégek is bekapcsolódhatnak, egy alkalmi párt kerítve maguknak.

Persze a sok játék kapcsán a gyerkőcökről se feledkezzünk meg. Ha több gyermek érkezik, akkor a számukra is lehet kis sorversenyt szervezni. Ha pedig kevesebben lennének, akkor is érdemes egy gyereksarkot kialakítani az egyik asztalnál (lehet az pont a gyerekek étkező asztala is), ahol találhatnak némi elfoglaltságot maguknak, színezők, építőkockák formájában.

Fotó: VivienNaomi Photography

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás