A téli menyasszonyi csokor

A téli menyasszonyi csokor

Egyre népszerűbbek a téli esküvők is. Nem hiába, hiszen rengeteg remek lehetőséget tartogat magában ez az évszak, többek között a menyasszonyi csokor megválasztását illetően.

Maradhatunk a hagyományos jeges, fehér színeknél, vagy feldobhatjuk vibráló színekkel is a csokrot. Azonban van néhány dolog, amit fontos észben tartani: például a menyasszonyi ruha stílusát, hogy éppen melyik virágnak van szezonja és mit érdemes magunkkal vinni mikor a virágossal találkozunk.

A legnépszerűbb virágok a téli menyasszonyi csokorba:
Rengeteg virág van, amelyek egész évben kaphatóak és igen népszerűek is: például a rózsa, a frézia, vagy a liliom. Azonban érdemes elgondolkodni a kifejezetten szezonális virágokon is, amelyek szintén gyönyörűen mutathatnak a menyasszonyi csokorban, mint például a jácint, az amarillisz, a hunyor, vagy a boglárka.

Amit már érdemes tudni, mikor elmegyünk a virágoshoz:
Előtte mindenképpen érdemes egy kicsit szörfözni a neten. Például utána nézni a szezonális virágoknak, hogy pontosan hogyan néznek ki a népszerűbb virágok.
Fontos végiggondolni előtte, hogy mely virágokat szereted és melyikeket nem. Tudd, hogy milyen színeket szeretnél, vagy mivel kell majd harmonizálniuk. Illetve pontosan hova szeretnél virágdíszítést (a templomba, a lagziba, mindkettőre vagy csak csokrot szeretnél)

A Rózsát a szerelem jelképeként tartják számon, de különböző színeinek, különböző jelentése van: A Vörös: a szerelemé Sárga: öröm és vidámság, vagy barátság. Azonban a sárga szín miatt féltékenységet is jelenthet. Fehér: kiérdemelt szerelem, valamint a szülői szeretet virága is. Rózsaszín: kecsesség.

A Rózsát a szerelem jelképeként tartják számon, de különböző színeinek, különböző jelentése van:
A Vörös: a szerelemé
Sárga: öröm és vidámság, vagy barátság. Azonban a sárga szín miatt féltékenységet is jelenthet.
Fehér: kiérdemelt szerelem, valamint a szülői szeretet virága is.
Rózsaszín: kecsesség.

Amit még érdemes tudni és megfontolni:
Vigyázzunk a magazinokkal és a Pinteresttel. A gyönyörű képek ugyan remek inspirációt adhatnak, de a saját csokrodat neked kell megtervezned, hiszen az lesz igazán a tied. Ehhez pedig ott lesz a profi segítség.

Érdemes még tudni, hogy milyen, vagy milyen jelegű lesz a menyasszonyi ruha. Ez nagyban befolyásolja majd a menyasszonyi csokor kinézetét, és ha pontosabb elképzelésed van róla, sokat segíthet a menyasszonyi csokor megtervezésénél is. Természetesen a virágdíszítésről és menyasszonyi csokorról is időben el kell kezdeni gondoskodni, tehát ha minél előbb felveszed a kapcsolatot egy virágossal, annál jobb. Így lesz idő teljes mértékben átbeszélni, hogy milyen virágot, hova és miként szeretnétek és az esetleges változások is könnyebben lesznek kezelhetőek.

 

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás