55 év után kapta vissza édesanyja rég elveszett jegygyűrűjét

55 év után kapta vissza édesanyja rég elveszett jegygyűrűjét

Korai karácsonyi csodának örülhetett egy new jersey-i asszony. Joyce Wharton szüleinek még 1959-ben veszett nyoma, mikor kisrepülőjükkel Portlandből tartottak Seattle-be. Édesanyja jegygyűrűjére egy favágó bukkant rá.
Joyce Wharton egy vasárnapi reggelen kapta a telefonhívást, hogy megtalálták néhai édesanyja régen elveszett gyűrűjét. A Wharton szülők egy repülőgép szerencsétlenségben vesztették életüket és majdnem egy fél évszázadig a roncsokat sem találták meg.

Egy favágó, Nick Buchanan az erdőben akadt rá a gyűrűre még 1997-ben és éveket töltött azzal, hogy megtalálhassa jogos tulajdonosát.
„Sosem gondoltam, hogy az enyém” – nyilatkozta a Q13 Fox Newsnak Buchanan. „Reméltem, hogy vagy egy lánygyermek, vagy egy családtag, akinek visszajutathatom.”
Buhanannek unokaöccse és egy barátja segítet a kutatásban, végül pedig sikerült megtalálni Joyce Whartont.

„Tátva maradt a szám” – mondta Joyce Wharton az ABC7-nek. „Nem hittem el, amit hallottam. Ez visszaadta a hitem az emberiségben, hiszen olyan sok szörnyűséget hallani manapság. Azonban még mindig vannak jó emberek.” Az asszony még hozzá tette, hogy a gyűrűt utoljára édesanyja kezén látta 55 évvel ezelőtt. „Ez az én karácsonyi csodám” – mondta.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás