Az esküvő volt a hétvégi WAMP témája

Az esküvő volt a hétvégi WAMP témája

Az egyik legfontosabb törekvés az, hogy a vásárlók közelebbi kapcsolatba kerüljenek a tervezőkkel, és emellett pedig egyfajta küldetésként, a közvélemény és közízlés formálása a WAMP célja – mondta el Mosshammer Kinga kreatív igazgató. Hozzátette a hazai közönség megnyerésén túl egyre inkább külföld felé kacsingatnak. 

Legutóbb Pozsonyban biztosítottak bemutatkozási lehetőséget a tehetséges fiatal tervezők számára, a következő állomás pedig Bécs lenne. Ezen a hétvégén a karácsonyi utáni nyüzsgés után, a megszokott vásári hangulatot az esküvő tematika egészítette ki.
Miért gondoltátok úgy, hogy hangsúlyos annyira az esküvő tematika, hogy egy komplett vásárt érdemes ebben a témakörben szervezni?
Eddig is voltak tematikus vásárra irányuló törekvéseink, és a divat témaköre nagyon sikeresnek bizonyult. A tavalyi évi esküvői tematikus vásárunk sikerén felbuzdulva idén is fontosnak tartottuk ezt megszervezni, mert úgy vesszük észre, hogy a vásárlókban is kezd egyre inkább megfogalmazódni az az igény, hogy egyedit, különlegeset szeretnének az esküvőjükre. Nem feltétlenül elégszenek meg a hagyományos kínálattal.

Cuppcake Tortaműhely - Esküvő Vintage

Cuppcake Tortaműhely

Megfigyelhető, hogy úgy egy két-három évvel ezelőtt kezdett nagyon berobbani Magyarországra az a fajta esküvői irányvonal, mely ma már kezd egyre jobban kibontakozni. Egyre többen fedezték fel, akár saját esküvőjük szervezése közben, hogy nem elégszenek meg az elérhető kínálattal, valami másra vágynak, és kisebb műhelyekben elkezdték legyártani elképzeléseiket. Az itt bemutatkozó dekorációs műhelyek, torta készítők legtöbbje is az elmúlt három évben indult. Szóval valami nagyon friss, nagyon új irányvonal van bontakozóban. Hogy látod, ezt mennyire követik a vásárlók? Beérik a megszokott kínálattal, vagy nyitottak a szokatlan, újszerű esküvői megoldásokra?

Maga a WAMP is azért jött létre, és azt tartja fontosnak, hogy megpróbálja a közvéleményt irányítani, befolyásolni és ráirányítani a figyelmet arra, hogy az egyedi dolgok mennyire fontosak. Sokan azt gondolják, hogy ha valami egyedi design termék, akkor biztosan az ára is csillagászati. El kell vetni ezt a tévhitet. Főleg egy esküvőnél, ahol lehet, hogy elég egy-egy jól megválasztott, hangsúlyos részlet, hogy különlegessé tegyük azt. Erre próbáltunk koncentrálni, hogy ennek a jegyében bemutassunk fiatal tervezőket, de úgy gondolom, hogy az internet hatása, és az hogy most már nagyon sok magazinban lehet látni külföldi példákat, mind befolyásolják az embereket arra, hogy nyissanak az újdonságok felé. Sokszor tényleg egészen egyszerű ötletekkel, sokkal ízlésesebb dolgokat lehet kitalálni és létrehozni , mint a megszokott műanyag virágos, organza masnis megoldások.

Mosolyexpressz

Mosolyexpressz

Hogyan szerveztétek ezt a mostani vásárt?
A bejárathoz közel próbáltuk koncentrálni azokat a tervezőket, akik kimondottan alkalmi és menyasszonyi ruhakészítéssel foglalkoznak és a dekorációval kapcsolatos tervezőket is erre a részre koncentráltuk. Lényegében minden megtalálható, ami egy esküvőhöz kapcsolódik, legyen szó akár az ünnepi asztalról, menyasszonyi ruháról, vagy az esküvői tortáról, mindezekre egyaránt lehet egyedi megoldásokat találni. Ezúttal is több mint száz tervező vett részt a WAMP-on.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás