Felejthetetlen esküvő: A ceremónia

Felejthetetlen esküvő: A ceremónia

Szeretnétek, ha nem csak kettőtök számára lenne felejthetetlen a nagy nap, hanem a teljes vendégseregletnek sem? Rövid cikksorozatunkból témánként 4+1 inspiráló ötletből meríthettek ihletet, hogy az esküvő emlékezetes legyen.

Legyen az templomi vagy polgári esküvő, a ceremóniáról rengeteg szép emléket fog mindenki megőrizni. Néhány aprósággal azonban még egyedibbé, ezzel pedig emlékezetessé tehetitek a boldogító igen kimondását.

1. Érkezz stílusosan: Persze mindenkinek a limuzin, vagy a lovaskocsi jut eszébe erről, de nem feltétlenül kell ahhoz luxusautó, hogy megérkezzetek, vagy épp távozzatok. Egy szépen feldíszített családi autó rengeteg plusz emléket őriz, vagy egy motor (ha a menyasszonyi ruha engedi!), amelyen igazán vagányul mutathat az ifjú pár. Azonban ha van egy retro kisbusz kéznél, az is igen egyedi megoldás lehet.

2. A picurok bevonása: Semmi sem lehet aranyosabb a virághordó kislányoknál és a gyűrűhordó kisfiúknál. Örök emlék lesz a kicsiknek és hatalmad megtiszteltetés a szülőknek is. Néhány kreatív ötlettel pedig igazán hangulatossá lehet tenni az ő bevonulásukat is. A viccesebb esküvőnél a gyűrűhordó lehet „biztonsági ember”, aki „óvintézkedések között” hozza be a gyűrűt. Vagy egy hagyományosabb esküvő esetén a virághordó kislány táncot lejtve szórja el virágait.

3. A folyosó: díszítsétek fel egyénien a folyosót, amelyen végigvonultok. Ha a hagyományos virágdíszítésnél szeretnétek maradni, akkor is megtörhetitek egy kicsit a tradíciót. Ne csak simán leszórva legyenek a virágok, hanem rendezzétek valamilyen mintába, engedjétek el a fantáziátokat. Vagy egy hosszú lepelre fölírhatjátok, vagy felrajzolhatjátok közös történeteteket a megismerkedéstől, amelynek a vége a lábatok előtt a nagy nap.

4. Hagyományok a ceremónián: Elevenítsetek fel néhány régi népszokást, vagy teremtsetek új tradíciókat. Érdekes és emlékekben gazdag lehet az esküvői időkapszula készítése. Egy ládába beletehettek a nagy nap reggeléről néhány emléket és a ceremónia előtt a vendégektől is össze lehet gyűjteni néhány apróságot. Ezt pedig az eskütétel után közösen mindenki előtt lezárni.

4+1. „Búcsúzás” a szülőktől: Ne feledkezzetek meg szüleitekről. A ceremónia végén a kivonulás előtt, még egyszer hajoljatok oda és köszönjétek meg fáradozásaikat és türelmüket.

 

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás