Alapvető hibák az esküvői ékszerek kiválasztásánál

Alapvető hibák az esküvői ékszerek kiválasztásánál

Sok menyasszony hajlamos alábecsülni az esküvői ékszerek fontosságát és így hibás döntést hozni velük kapcsolatban. A következőkben néhány alapvető hibát gyűjtöttünk össze, amit érdemes elkerülni az esküvői ékszerek kiválasztásnál.

Az ékszereket megvenni először
Az egyik komoly hiba, amit el lehet követni az esküvői ékszerek megvásárlásánál. Hibába képzelted el, hogy milyen lesz a tökéletes ruha, nem biztos, hogy ugyanolyan tudsz választani, vagy lehet, hogy teljesen más tetszik meg. Inkább ne kockáztass, és csak azután válassz ékszert, miután tudod, milyen lesz a ruha.

Felülmúlni a ruhát
A legfontosabb a ruha, az ékszernek azt csak kiegészítenie szabad. Elvégre is mindenki arra fog emlékezni, hogy milyen volt a ruhád és nem arra, hogy milyen az ékszered.

Nem gondolni a színekre
Egy-egy kis színfolt sok mindent feldobhat, így van ez az esküvői ékszerek esetében is. A színes ékszerekkel is tartani lehet a klasszikus stílust. Sőt ha az esküvőt egy téma köré szerveztétek, akkor a témát az ékszereken keresztül is tovább tudod vinni.

Gondolj arra is, hogy mi áll jól neked.
Ne ess bele abba a hibába, hogy valami nagyon megtetszik, de elfeledkezel róla, hogy mi is igazán a te stílusod. Nem minden szín és nem minden forma áll jól mindenkinek. Tartsd ezt is szem előtt!

Csak az egyiket!
Bár egyértelműnek tűnhet, de vagy csak arany, vagy csak ezüst ékszereket válasz. A kettő egyszerre túl sok lesz, hiába illenek egymáshoz a nemes fémek. Minden esküvőnek megvannak a színei, ezt pedig két féle nemesfémmel is tetézni már rendetlen hatást kelthet.

Minden egyforma
Nem feltétlenül kell minden egyes ékszernek ugyanolyannak lennie. Főleg, hogy sok menyasszony valami régiként egy családi ékszert kap, ahhoz pedig aztán végképp nehéz ugyanolyan kiegészítőket találni. Ha van bennünk egy kis közös pont, az már elég lehet, a lényeg, hogy te gyönyörűnek érezd magad bennük.

Elfeledkezni, hogy néha a kevesebb több
Ezt bizony érdemes valahova felvésni. A csokor, a megfelelő cipő és természetesen a gyűrű alap kiegészítők, azonban ezek mellé nem biztos, hogy kell még akkor tiara, fülbevaló, karkötő, vagy akár kistáska. Ha megvannak a kiegészítők próbáld föl őket a ruhával együtt, így tudni fogod mi az, ami kell és mi az, ami már sok.

Az árcédulák ereje
Ne szégyellj több helyen is körülnézni. Járj körbe több boltot is, mert lehet, hogy ugyanaz az esküvői ékszer, vagy ékszer szett máshol nem kerül annyiba. Vagy nem is muszáj kifejezetten esküvői ékszereket keresned, a „sima” ékszerek között is megtalálhatod az ízlésedhez és a ruhádhoz tökéletesen illeszkedőt.

Nem gondolni az esküvő utánra
Az esküvői ruhádat valószínűleg többet nem fogod hordani, azonban miért kellene az ékszereidnek is erre a sorsra jutniuk. Válassz úgy, hogy később is tudd hordani az esküvői ékszereidet, így még a nagy nap emlékét is magaddal viheted, akár évek múltán is.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás