Az örömapa boldogsága

Az örömapa boldogsága

A legtöbb menyasszonynak fontos, hogy az édesapja felé is kifejezze szeretetét az esküvőn, és ez mindkettőjük számára érzelmes pillanat. Miért kéne csak a hagyományos értelemben tisztelegni az örömapa előtt, ha még különlegesebb módot is találhatunk rá.
Áldás vagy felolvasás
Az egyik legegyszerűbb, hogy a hagyományos oltárhoz kísérésen kívül is kap az örömapa egy kis szerepet a ceremónián. Például a mindenki előtt ismét áldását adja rátok, vagy a ceremónia közben fölolvas egy részletet kedvenc regényéből (vagy egy közös emléket idéző könyvből).

A „valami régi”
A „valami régi” általában egy örökölt ékszer szokott lenni, ami anyáról száll lányára. Miért ne lehetne valamit elkérni édesapádtól is, ami veled lehet. Például egy pár mandzsetta gombot, vagy egy nyakkendőtűt, ami például a csokrodra tűzve kísérhet el.

Használd ki „különleges képességét”
Ha az örömapa tud valamilyen hangszeren játszani, vagy énekelni, akkor kérjétek meg, hogy adjon elő egy rövidke műsort az esküvőn. Vagy ha inkább barkácsolásban van otthon, akkor miért ne segíthetne egy komoly dekoráció elkészítésében, amivel igazán egyedivé teheti az esküvőt, és biztosan gyönyörű emlék is marad.

Különleges apa-lánya tánc
Tegyétek különlegessé és találjátok ki édesapáddal is egy közös koreográfiát, menjetek el néhány táncórára együtt, vagy válasszatok a közös tánchoz egy olyan dalt, amely mindkettőtök számára fontos jelentéssel bír (ha nem lassú szám, keressetek rá, hogy van-e akusztikus verziója).

Szívből jövő ajándék
Az ajándékozási trendek már az örömapákra is kiterjedtek és már rengeteg ötletet lehet találni, hogy milyen ajándékkal lehetne meglepni. Szerintem nagyon szívhez szóló az az esküvői kép, amely keretén rajta áll, hogy „Örökké a Te kicsi lányod”, így adva az örömapa tudtára, hogy mindig fontos marad.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás