5 ok, hogy ne kapcsolj azonnal esküvőszervező üzemmódba

5 ok, hogy ne kapcsolj azonnal esküvőszervező üzemmódba

Bár az elsődleges indok elég egyszerű: nem jó, ha az ember elhamarkodott döntéseket hoz, amely esküvő tekintetében elég drága lehet. Mi most további öt okot adunk, hogy miért ne te magad légy az esküvőszervező.
Tudnod kell mennyi az annyi.
Bár az egyik legnehezebb dolog az esküvői költségvetés megbeszélése, érdemes ezen még az elején, megfontoltan túlesni. E nélkül nem is lehet igazán nekilátni az esküvőszervezésnek, hiszen csak ennek segítségével tudtok átgondolt és jó döntéseket meghozni. Ha egyszer megvan a költségvetés ragaszkodjatok hozzá.

Gondold át, hogy ki, hol és mikor
Ha azonnal esküvőszervező módba kapcsolsz és elkezdet felvenni a kapcsolatot a szolgáltatókkal, akkor biztosan hamar belefutsz a fenti kérdésekbe. A saját és az esküvői szolgáltatók dolgát is megkönnyíted, ha úgy kezdesz neki a szervezésnek, ha már tudod, hány főre számítotok, hol szeretnétek megtartani az esküvőt (a környéketeken, vagy esetleg egy távolabbi városban) és persze talán a legfontosabbat, a pontos dátumot. Itt azonban nem csak ezekre a nagy dolgokra kell ám gondolni! Például: elég nehéz úgy összeállítani egy csokrot, ha a menyasszony nem tudja, melyek lesznek a végleges esküvői színei. Csak akkor vedd fel a kapcsolatot a szolgáltatókkal, ha az adott dologban már vagy egy konkrét elképzelésed, vagy legalább egy fő irányvonal.

Legyen időt a legjobbat választani
Nézz körül, tájékozódj és kérdezősködj. Csak így tudod eldönteni, hogy melyik esküvői szolgáltató lesz a legjobb: Aki illik a stílusotokhoz, vagy teljesíteni tudja a különleges kívánságotokat. Ne félj a személyes találkozóktól sem, attól még nem kell azonnal lefoglalni valamit. Ha körülnéztek és hagytok magatoknak egy kis időt, biztosan a legjobb döntést fogjátok meghozni.

Az álom menyasszonyi ruha megtalálása időbe telik
Ennél is, mint a szolgáltatóknál nem biztos, hogy az első lesz a megfelelő. Hagyj magadnak elég időt kiválasztani a menyasszonyi ruhát, még akkor is, ha sok minden egyéb függ majd a ruhától (pl.: csokrok, koszorúslány ruhák). Ha rögtön esküvőszervezőbe fordulsz és azonnal megveszed/lefoglalod a ruhát, hogy legyen mihez alkalmazkodni, később megbánhatod a gyors döntést. Hagyj magadnak időt!

Az esküvői divat változik
A menyasszonyi ruháknál minden évben más a trendi, minden évben más szín a menő az esküvőre, a virágdekorációs divatról pedig ne is beszéljünk. Jók az új, trendi dolgok, azonban egy esküvő attól lesz igazán szép és meghitt, ha Titeket tükröz. Persze ez nem zárja ki, azt például, hogy az új divat szerinti ruhát válaszd, azonban attól, hogy minden oldal arról ír és a Pinterest tele van vele, neked azt kell választanod. Hagyj időt, hogy leülepedjenek a dolgok és kitaláld mi az, amit igazán szeretnél.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás