Felejthetetlen esküvő: A menyasszonyi ruha

Felejthetetlen esküvő: A menyasszonyi ruha

Szeretnéd, ha nem csak kettőtök számára lenne felejthetetlen a nagy nap, hanem a teljes vendégseregletnek sem. Rövid cikksorozatunkból témánként 4+1 inspiráló ötletből meríthettek ihletet, hogy az esküvőtök emlékezetes legyen.
Mi más lenne az esküvő egyik legfontosabb részlete, mint a menyasszonyi ruha. Természetesen mindig ez a legalapvetőbb „oh-faktor” is. Néhány apró trükkel pedig nem csak egyszer, a nagy belépővel „ríkathatod” meg a násznépet.
1. Az átalakuló ruha
Nem csak költségkímélő, de nagyon látványos is lehet, ha átalakítható a menyasszonyi ruha. Képzelj el egy gyönyörű habos-babos hercegnő ruhát, amelyből egy mozdulattal máris kacér koktélruha válik. Az „átalakítást” akár a táncba, vagy egy kis műsorba is beépíthetitek.
2. Anya régi ruhája?
Több helyen is létezik a hagyomány, hogy egy menyasszonyi ruhát akár generációkon át is viselnek a család hölgy tagjai az esküvőjükön. Nos persze ez a kölcsönzős időkben, már ne-hezebb megtenni, de nagyon kedves gesztus és emlék, ha valami apróságot átveszel anyukád, vagy akár nagymamád esküvői ruhájából, vagy kiegészítőiből. Például ilyen lehet, a régi nyaklánccal díszített csokor, a fátyol viselése. Merészebb ötlet mikor a konkrét menyasszonyi ruha darabjait (pl.: csipkerészt) varrják föl az új menyasszonyi ruhára.
3. Meglepetés 
Bár nem mindig a legjobbat jelenti, ha összesúgnak az ember háta mögött, de egy esküvőn az ámulattól suttogó rokonok és barátok csak jókat mondhatnak. Duplázd meg a belépőd hatás fokát, egy merész, vagy feltűnő választással: a menyasszonyi ruha hátulján is legyen valami szembeszökő. Lehet az egy merész kivágás, egy szembetűnő díszítés, vagy egy díszes masni. Itt csak fantá-ziád és ízlésed szab határt, hogy mivel kápráztatod el a násznépet.
4. Eléggé feltűnő kiegészítők?
Persze van, aki az egyszerű ruhákat kedveli. Azok számára a különleges kiegészítők jelent-hetnek megoldást. Egy hatásos fátyol- vagy fejdíszválasztás is elegendő lehet, hogy elkápráztass mindenkit. Nagyszerű hatást kelthet például, ha a fejdísz a menyasszonyi csokor virágainak színeiben pompázik.
Egy látványos nyaklánccal is egyszerűen elérhetjük az ámulatot. Lehet az új, régi, vagy kölcsönkapott, egy szép nyaklánc a legegyszerűbb ruhát is különlegessé teszi. Itt csak arra kell figyelni, hogy illeszkedjen a stílusodhoz.
4+1. A vőlegény is különleges!
Bizony róla sem szabad megfeledkezni, hiszen ez az ő nagy napja is. Egy bohém nyakkendő vagy zsebdísz, esetleg egy merészebb, nem hétköznapi szabású zakó a vőlegényt is különle-gessé teheti. Csak vigyázz, nehogy túllőjön a célon!

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás