Modern és vintage stílus találkozása Evelin és Laci esküvőjén

Modern és vintage stílus találkozása Evelin és Laci esküvőjén

Evelin és Laci a helyszín kiválasztásával csempészett némi modern stílust esküvőjükbe, de azért arra ügyeltek, hogy a vintage stílus jegyei legyenek túlsúlyban életük nagy napján. 

Milyen esküvőt álmodtatok meg?

A fő gondolat egy modern és egyben vintage hangulatú esküvő szervezése volt. A modernség jegyében egy minden igényt kielégítő esküvői helyszín választása mely valamelyest összeegyeztethető a vintage jegyében a régi korok romantikájának és hangulatának idézésével. Minél jobban igyekeztünk megőrizni az alkalom meghittségét, értve ezalatt a vendégeink egész napos utazástól való megkímélést és; hogy csak azok tudjanak róla és lássanak minket ezen a napon, akiket szeretnénk és akik vélhetőleg örömmel és szeretettel fordulnak felénk.

Modern és vintage stílus találkozása Evelin és Laci esküvőjén Fotó: VivienNaomi Photography

Modern és vintage stílus találkozása Evelin és Laci esküvőjén

Modern és vintage stílus találkozása Evelin és Laci esküvőjén Fotó: VivienNaomi Photography

Modern és vintage stílus találkozása Evelin és Laci esküvőjén

Modern és vintage stílus találkozása Evelin és Laci esküvőjén Fotó: VivienNaomi Photography

Modern és vintage stílus találkozása Evelin és Laci esküvőjén

Hogyan, miben tükrözi az esküvőtök a Ti személyiségeteket?

Férjem és én is szeretjük a nagyon ízléses ám mégis valamilyen szinten különleges dolgokat. Szerintem az esküvő minden apró mozzanatában megnyilvánult a személyiségünk ezt bátran állíthatom, és bár a fő irányvonalat én találtam ki, de az utolsó apróságig mindenben együtt döntöttünk és mindent együtt csináltunk.
A menyasszonyi ruha: Nem szerettem volna a szép fehér színt egy formabontó szabásvonallal ötvözni és ezáltal különleges hatást elérni. Inkább a színekkel kezdtem gondolatban játszani, és azonnal bevillant a vintage stílus ismét. Ezen kívül a képeken rengeteg esetben nem jön vissza a fehér ruhák anyagának szépsége és részletgazdagsága. Szerencsére nem zárkózott el egy pasztelszínű alapruha gondolatától a férjem, és itt megjegyzendő szakítottunk is azonnal a hagyományokkal, kikértem a tanácsát, hogy van-e olyan amit biztosan nem szeretne rajtam látni vagy van-e valami kívánsága. Többek között az Ő kérésére nem lett nagy abroncsa a ruhámnak, hogy ne legyek azáltal elszigetelve tőle a nagy napon, mint valami „elérhetetlen szépség”.
A vőlegény öltöny: A ruhám színének kiválasztása után, következett a nagy öltöny és mellény hajsza; persze szerette volna, ha teljes összhangban van velem. Mivel Magyarországon és talán állíthatom, hogy a világ legtöbb részén a jelenlegi divatot követve csupán pár szín és árnyalat közül választhatnak a vőlegények öltöny és mellény tekintetében, ezért az anyag és a szín választása is újból nagy műgondot igényelt.
Sorolhatnám még a személyiségünk jegyeit, például egyedi tervünk alapján készítetett gyűrűink, a ceremónia be és kivonuló zenéje, a meglepetéstáncunk, a fotózásunk helyszínei és gondolatvilága… stb.

Esküvő Vintage - Valódi Esküvő: Evelin & Laci Esküvő Vintage - Valódi Esküvő: Evelin & Laci

Mi volt a legnagyobb kihívás az esküvő szervezése közben? Mit csinálnátok másképp?

Az esküvő szervezése során a legnagyobb kihívást az ülésrend megalkotása jelentette, ki kivel üljön, ki kit ismer, ki kivel milyen kapcsolatban van, hogyan helyezkedjenek el az asztalok, a fiatalok legyenek közelebb a tánctérhez, az idősek könnyen tudjanak mozogni, és persze a két fél családjait se vegyítsük.
Hosszas keresgélés után találtam egy pofon egyszerű megoldást, kis cetlikre felírtuk az összes nevet és egy nagy szabásminta papírra felrajzoltuk az asztalokat és „kikártyáztuk” az ülésrendet; csak ajánlani tudom ezt a módszert, így tuti nem marad ki senki, újra és újra eljátszható, a véglegesítésig.
Amit másképp csinálnánk, az a zenekar kiválasztása és ebben egyetértettünk sajnos a vendégekkel is. Az általunk választott zenekart már egy barátunk esküvőjén hallottuk zenélni, minőséginek és változatosnak találtuk élőzenéjüket, de az egy májusi esküvő volt. A miénk augusztus végi esküvő volt és a zenekar unott hangulata és öntörvényűsége miatt talán egy esküvői szezon elejéhez közelebbi dátum választanék, hátha a szezon elején még nagyobb kedvvel játszanak, vagy egy másik zenekart.

Esküvő Vintage - Valódi Esküvő: Evelin & Laci

A dekorációban volt-e valamilyen egyedi, különleges megvalósított ötleteteket? Mutassátok be, az esküvői dekorációtokat, illetve, hogy miért éppen azt választottátok? 

Az esküvői dekorációt is próbáltuk a vintage stílushoz illőre megtervezni és persze, hogy egységet is alkosson. A kültéri dekoráció színe a pezsgő volt, mely az erdei környezetben lévő kápolnával tökéletes egységet alkotott. Ezt kiegészítve a kápolnához vezető erdei út mentén lévő fák közé zsákvászon szerű kötélre csiptettük eddigi életünk képeit, egyenként díszített fehér csipkés pezsgő színű szalagos masnis fa csipeszekkel. Ez a kis erdei sétány várta a vendégeinket, akik ezen végigsétálva nosztalgiázhattak a gondosan kiválogatott digitalizált és nagy méretben előhívatott képeink segítségével, amiken életünk egy-egy fontos eseménye és személyei voltak láthatók. A sétány vége felé haladva pedig a különleges hangulatú szintén vintage stílusban készült párfotózásunk képei voltak láthatók, mely egyben fontos előzménye volt esküvőnknek, és természetesen ezeket a képeket is az esküvői fotósunk készítette.
A kápolnánál lévő külön álló székek pezsgő színű masnival voltak díszítve, a gyűrűpárnát élő virágból készíttettük, négyzet alakúra, összefüggő pázsitot alkotva apró zöld krizantémokból a természetesség jegyében, pár szál liziantusszal.
A beltéri dekorációnál a kevesebb néha több elvén választottunk díszítést. Meghatározó volt a terem stílusa, elegáns és kissé mediterrán színekkel kombinált, melyet nem akartunk erőltetve elnyomni, ehelyett egy visszafogott díszítéssel próbáltuk a vintage-t becsempészni. Helyenként megjelent egy kevés oliva zöld szín, mely a természetet hivatott közelebb hozni a beltéri díszítéshez. A liziantusz visszaköszönt az asztalok díszítésében is, ahol hosszú magas vázákban kombináltuk kálával, mely nagyon elegáns megjelenésű volt és a vintage régiességének jegyében zsákvászonnal voltak a kis csokrok díszítve a vázákban. Ezt folytatandó,asztalonként váltakozva a székekre ekrü csipke és zsákvászon masnikat rakattunk. Az asztalokon az olíva zöld szín megjelent még az általunk készített szalvéta kompozíciókban és a kis köszönőajándékunk csomagolásaként. Külön gondot fordítottunk a köszönőajándék apró kártyájának mintájára, mely szintén a vintage-hoz kapcsolódva mind színében mind a háttér mintájában ebbe a stílusba illik és persze ez a díszítés köszönt vissza a meghívón, az ülésrenden és a menükártyákon is.

Esküvő Vintage - Valódi Esküvő: Evelin & Laci 16_eskuvo_vintage_evelin_laci 18_eskuvo_vintage_evelin_laci Esküvő Vintage - Valódi Esküvő: Evelin & Laci 17_eskuvo_vintage_evelin_laci

Miért azt a helyszínt választottátok, amit, mi volt ebben a döntő szempont?

A helyszín választásánál először a méret alapján szelektáltunk körülbelüli létszám alapján, így már rengeteg hely kiesett. Majd az egyes helyek hangulata szempontjából, melyik illik az egyéniségünkhöz és persze a felszereltség. A kültéri ceremónia fontossága és kivitelezése igen meghatározó szempont volt.

Esküvő Vintage - Valódi Esküvő: Evelin & Laci Esküvő Vintage - Valódi Esküvő: Evelin & Laci Esküvő Vintage - Valódi Esküvő: Evelin & Laci

Milyen zenéket választottatok?

A zenék választása nem volt kérdéses egy percig sem, mivel mind a ketten nagy Michael Jackson rajongók vagyunk….. az ő zenei repetoárjában pedig gyorsan találtunk szívünknek kedveset.

Esküvő Vintage - Valódi Esküvő: Evelin & Laci Esküvő Vintage - Valódi Esküvő: Evelin & Laci Esküvő Vintage - Valódi Esküvő: Evelin & Laci

Mi a kedvenc emléketek az esküvőről?

Evelin: Egy konkrét emléket nem tudnék és nem is szeretnék kiemelni arról a napról, sok csodás apró momentuma volt,de az az érzés amit már reggel felkelve éreztem és végigkísérte a napomat megismételhetetlen és a később meglátott képek is erről adnak tanúbizonyságot, bármikor újranézzük őket, ugyan az az érzés kerít hatalmába, mint azon a napon.
Laci: Egyértelműen az, hogy hivatalosan is hozzám tartozik a feleségem, ami jó érzéssel tölt el, mert így lettünk család.

Esküvő Vintage - Valódi Esküvő: Evelin & Laci

Mit tanácsoltok azoknak a pároknak, akik most szervezik az esküvőjüket?

Véleményünk szerint a legfontosabb, hogy minden pár a saját ízlése szerint szervezze meg egyedi esküvőjét, legyen szó egy apró vagy óriási násznépről és kicsi vagy nagy költségvetésről. Kinek mi a fontos, nagyon különböző!
Az esküvőnk során sok jó döntést hoztunk és persze pár rosszat is, de mind közül a legjobb a fotósunk választása volt!
A tapasztalatunk alapján azonban elmondható, hogy egy esküvő „sikere” nem az anyagiakon múlik, hanem a befektetett energián, kreativitáson, ami elsőre nem látszik, csak utólag a sok pozitív visszajelzésből; ki mit vett észre kinek melyik apró szívhez szóló mozzanat volt a legkedvesebb. Persze a tökéletességre való törekvést igényét megtarthatjuk, de hibák mindig lesznek és nem érdemes miattuk már akkor izgulni, csak jól érezni magunkat!

Esküvő Vintage - Valódi Esküvő: Evelin & Laci Esküvő Vintage - Valódi Esküvő: Evelin & Laci

EXTRA:

A meghívó:
A meghívó elkészítésénél és tervezésénél egyedi ötlet alapján indultunk ki, fontosnak tartottam már ott sugallni az esküvő témáját és hangulatát, amit a teljes szervezésénél szem előtt tartottunk. Rengeteg szempontot figyelembe vettünk, szerettünk volna már előre egy kis darabot adni magunkból. Mind a ketten kémiával kapcsolatosan dolgozunk, ezért a kémcső, ami egyben a vintage-hoz is illik, és persze csipke, olíva zöld masni valamint egy visszafogott mintájú pausz papír, melynek színe harmonizál a natúr színű parafa dugóval. A szöveg egyedileg megfogalmazott és talán egy nem szokványos idézet, egy dalból. A végeredmény pedig egy általunk megkomponált egyedi palackposta lett!
Történetünk:
Megismerkedésünk története egy közösségi oldalhoz köthető, ami már múlttá vált azóta. Egy barátnőm randizgatott az egyik alkalmazáson keresztül és egy új kiszemeltjét szerette volna megmutatni Nekem, de csak regisztráció után tudtam megnézni, ezért regisztráltam. A továbbiakban nem igazán használtam ezt az alkalmazást csak az értesítéseimet néztem meg. Az egyik alkalommal értesítéseimben egy aranyos képre lettem figyelmes, melyen egy apró vizsla kutyust tartott a feje mellett egy selfie erejéig egy srác. Az értesítéséhez az üzenete az volt, hogy elhívna kutyát sétáltatni. Mivel Nekem is vizsglám van, bár ezt az infót nem publikáltam magamról a profiloldalamon, ezért úgy döntöttem visszaírok, minden komolyabb gondolat nélkül! Előtte és utána sem írtam vissza senkinek semmire. Hamar jött a válasz, üzenet üzenetet követett, éjszakai chat beszélgetések….stb. Rengeteget információt gyűjtöttünk egymásról, levelei alapján szimpatikus és intelligens srácnak gondoltam. Nem akartam azonban sokáig az internet mögé bújni, már kezdett egyre jobban érdekelni milyen lehet élőben, és egy hirtelen felindulásból elhívtam sétálni. Sosem felejtem el az első találkozást, még mindig olyan, mintha tegnap lett volna. Továbbra is szimpatikus volt, de nem akartam belerohanni egy komoly kapcsolatba, ezért még elég sokat találkozgattunk, mielőtt döntöttünk volna. Bizonytalanságom oka a közöttünk felfedezett sok hasonlóság volt, ami már-már gyanúsnak tűnt, sok csalfa férfi létezik; de azóta már tudom, hogy tényleg igaz volt minden amit mondott, amilyennek mutatta magát. Ez volt az én nagy szerencsém!

Esküvő Vintage - Valódi Esküvő: Evelin & Laci

Fotók: VivienNaomi Photography

VivienNaomi Facebook oldalát eléritek ITT.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás