Erdei álomból, valóság – Claire Pettibone esküvői ruhái

Erdei álomból, valóság – Claire Pettibone esküvői ruhái

“Egy kollekció tervezésekor számomra az a legfontosabb, hogy olyan különlegesnek érezzék magukat a menyasszonyok, mint az alkotás, amit viselnek. Olyan helyre kalauzolom őket, ahol hercegnőként érezhetik magukat. Annyira rohanunk a mai világban, szükség van egy kis szünetre, a szépség kényeztetésére.” 

Claire Pettibone egy 19. századi parasztházban töltötte gyermekéveit New York közelében. A család egyetlen gyermekeként, ideje nagy részét a családi házat körülvevő patakok és erdő felfedezésével, vadszeder gyűjtéssel, és álmodozással töltötte. Az erdő fái, a páfrányok és vad virágok között nagyon könnyű volt hinnie a tündérek és varázslatos kastélyok világában. Korai rajzai közül néhány hercegnőt és menyasszonyt ábrázolt bonyolultan kidolgozott esküvői ruhában. Szülei hivatásos művészek, nagy hatással voltak rá a galériák és múzeumok világa, melyek arra ösztönözték, hogy tovább fejlessze kreativitását. Évekig balettozott, és a történtetek, ruhák még tovább növelték fogékonyságát az elegancia és a kecsesség iránt. Tinédzserként pedig, ahogy kezébe került, igen nagy hatással volt, rá, s nyílt meg számára az európai couture világa az európai Vogue által.  Tanulmányait Los Angelesben az Otis Parsons School of Design-ban végezte.

„Mindig is az volt a vágyam, hogy gyönyörű női ruhákat alkossak, a legfinomabb anyagokból, figyelve a részletekre. Hogy összekapcsoljam a vintage érzést, a modern stílussal. 1994-ben férjemmel kezdtük a vállalkozást. Nagy öröm látni, hogy az évek során a világ legszebb butikjainak szállítottunk. Nagyon romantikus elképzelésem van arról, hogy a divat, hogyan képes fokozni szépségünket és merítsen álmainkból. ”

 

Claire Pettibone 2014-es kollekciója

Földi paradicsom fantázia néven mutatkozott be Claire Pettibone jövő évi kollekciója.

 

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás