A lenyűgöző esküvői meghívó kötelező elemei

A lenyűgöző esküvői meghívó kötelező elemei

Az egyedi esküvői meghívók ma már kötelező részei a lakodalmaknak. Az ifjú párok pontosan tudják, hogy olyan meghívót érdemes készíteni, ami több egy információt közlő képeslapnál. Ezek a kis gyöngyszemek ott lesznek a rokonok és barátok emlékpolcán még évek elteltével is, ezért mindenki egyedi és divatosa esküvői meghívóról álmodik. Ebben a cikkben a Webalbum Stúdió esküvői meghívó készítő csapatának tanácsait ismerhetitek meg.

A Webalbum Stúdió immár 10 éve készít lenyűgöző meghívókat és esküvői kiegészítőket. Ezalatt az idő alatt több mint 6000 teljesen egyedi, kézzel készített meghívó került ki a kezeik közül. Magyarországon kevés tapasztaltabb szakértő van a témában, mint Nagy Zoltán, a cég tulajdonosa. Elmondása szerint az igazán jó esküvői meghívók nem csak a sablonokból és kötelező elemekből indulnak ki, hanem mindig a pár egyéniségét tükrözi. A meghívók gyakran tematikusan az átélt közös élményekről, közös hobbiról, közös jellemvonásokról szólnak. A meghívó ettől lesz igazán egyedi.

webalbum_showroom_28_kettehajtott_korondi2

Nem kell azért lebecsülni a hagyományos formákat és stílusjegyeket se: az esküvői meghívók nem csak a közeli rokonoknak és barátoknak szólnak, hanem alkalmazkodnak több generáció igényeihez is. Ez is lehet az oka annak, hogy a mai napig nagyon népszerűek a magyaros mintás esküvői meghívók, valamint az elegáns egyoldalas típusok is.

Az első feladat mindig a meghívó típus kiválasztása, hiszen a tartalmi elemeket a külsőhöz érdemes alakítani: lehet választani klasszikus keresztbehajtott, kétszer hajtott esküvői meghívókat, de egyre elterjedtebbek a gyönyörű kémcsöves és szalagos meghívók is. A Webalbum Stúdió honlapján éppen ezért lehet számtalan mintát átnézni és azok alapján inspirációt szerezni.

Gyakran választanak a párok egy, a jellemükhöz illő idézetet is az esküvői meghívóra. Nem kötelező azonban a bevett idézetmintákat használni. Személyesebbé lehet tenni a meghívót egy zeneszám vagy a pár kedvenc verséből származó idézettel is. Ezek a kis apróságok igazán meghatóvá tudják tenni az esküvői meghívót, ezért érdemes rászánni az időt a kiválasztásra.

webalbum_showroom_21_naptaras1

Ezután pontosan le kell írni a vendégeknek az esküvővel kapcsolatos információkat is: hol találkoznak a meghívottak, mikor kezdődik a ceremónia, a lakodalom és a vidékiek számíthatnak-e esetleges segítségre a szállás megoldásában. Nem kell azonban túlzásba se esni: az esküvői meghívón nincs hely kisregény írásra és a hosszú szöveggel könnyen el lehet rontani a meghívó esztétikai értékét. Vannak olyan részletek, amiket el lehet mondani személyesen vagy közvetíteni lehet más módon is (például az esküvői honlapok egyre elterjedtebbek manapság).

A szövegek megírása után érdeme elidőzni a kalligráfiával, a betűtípusok kiválasztásával is. Érdemes az egységes megjelenésre törekedni: nem fog jól mutatni egy modern betűtípus a hagyományos meghívón, de stílusidegen és olvashatatlan lesz a kézíráshoz hasonlító dőlt betűtípus is, ha túlzottan extrém típust választunk.

webalbum12

Mindent összevetve egy egységes, esztétikus emléktárggyá kell alakítani az esküvői meghívót. Ehhez pedig érdemes igénybe venni egy szakértő segítségét is. A Webalbum Stúdió épp ezért rendelkezik bemutatóteremmel is, ahol minden részletre kiterjedő tájékoztatást és segítséget kaphatnak az érdeklődők. Ugyanakkor adott a lehetőség az online rendelésre is, ahol írásos és galéria segédletek állnak az ifjú pár rendelkezésére a választás során.

Ha felkeltette érdeklődésed az esküvői meghívó szolgáltatás, keresd fel a Webalbum Stúdiót Budapesten vagy online!

Webalbum Stúdió Grafikai Szolgáltató – esküvői meghívó Budapest
Honlap: eskuvoi.meghivo.hu
Cím: 1075 Budapest, Madáchi Imre út 8. 1/5.
Bejelentkezés: 06 (70) 509 2549

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás