Kerti virágok, csipkék – DIY esküvő a természetben

Kerti virágok, csipkék – DIY esküvő a természetben

“Évek múlva került elő egy óvodás anyák napi videó ahol már akkor egymás kezét fogtuk” – meséli Kinga és Balázs megismerkedésük történetét. Hihetetlen, de óvodás koruk óta ismerik egymást, és már tíz éve alkotnak egy párt. Esküvőjük minden ízében ezt a végtelen mély szeretetet, szerelmet tükrözi. A képek hangulatáról is árad az a bizalom, mely őket összefűzi. Kinga Instagram oldalát egyébként is érdemes követni, mert fantasztikus házi süteményeket készít, de különleges hangulatú, ízléses fotói is magukkal ragadóak. Ezek után nem csoda, hogy esküvőjük is visszatükrözi ezt a kifinomlut, stílusos, pazar hangulatot. Mesés képek következnek!

1. Milyen esküvőt álmodtatok meg? Mennyire jár sok feladattal egy DIY esküvő? Mit készítettél Te magad? Honnan inspirálódtál?

10 éve vagyunk egy pár, ennyi idő alatt sok ötlet megfordult a fejünkben, de kb. 2 éve teljesen letisztult elképzelésünk volt. Szerettünk volna a helyhez illő minél természetközelibb esküvőt és hozzá illő dekorációt. Kerti virágokkal, csipkével, régi kannákkal, vödrökkel, fakorongokkal, táblákkal. Dekorosunk nem volt, így mindent én próbáltam egyben tartani, megtalálni a számunkra megfelelő szolgáltatókat. Próbáltunk minél több dolgot beszerezni és megcsinálni az esküvőhöz, piacra jártunk régi kannákat, vödröket, csipke terítőket kerestünk, fakorongokat vágattunk.

DIY esküvő - Esküvő Vintage kinga.balazs-eskuvovintage1 kinga.balazs-eskuvovintage3 kinga.balazs-eskuvovintage2
A polgári szertartásnál a kaput is mi állítottuk össze, a rajta lógó csipke „álomfogókat” én készítettem. Pinterest telis tele van jobbnál jobb ötletekkel, nagyon könnyen inspirálta az embert. Imádtam minden egyes percét a szervezésnek, a sok-sok e-mail váltást, szerencsére nálunk minden simán ment, minden olyan lett amilyennek megálmodtuk.

2. Hogyan, miben tükrözi az esküvőtök a Ti személyiségeteket?

Szerettünk volna megmutatni, milyenek vagyunk mi, mennyire szeretjük egymást és lehet egy kicsit más egy esküvő, mint egy hagyományos mulatós lagzi. Szerettük volna, ha meghitt, romantikus, családias legyen, és ahogy elnéztük a násznépet és a könnyeket a szemükben úgy tűnik sikerült.

kinga.balazs-eskuvovintage4 kinga.balazs-eskuvovintage5 kinga.balazs-eskuvovintage6 kinga.balazs-eskuvovintage7
3. A dekorációban volt-e valamilyen egyedi, különleges megvalósított ötleteteket? Mutassátok be, az esküvői dekorációtokat, illetve, hogy miért éppen azt választottátok?

Nagyon tetszettek az akvarell virágos meghívók így Gruber Andi Wedding Decor-t kértük fel az elkészítésére, akit már régóta követtem facebookon és tudtam gyönyörű meghívót fog nekünk készíteni.
A neten keresgélve rábukkantam a VINCA Design nevű oldalra, ahol először az életfonal táblájukat pillantottam meg. Abban nagyon határozott elképzelésünk volt, hogy mit nem szeretnénk, és mikor megláttam ezt a táblácskát nagyon megörültem. Ez egy fa deszka, amin a nevünk, a nagy nap dátuma és egy fa motívum kézzel van felfestve, illetve 3 különböző színű zsinór lóg, amit a polgári szertartás alatt fontunk össze, jelképezve életünk összefonódását. Tovább nézelődve az oldalukon végül az össze grafikai munkát Erika és Orsi készítette, értve itt az ültetőkártyákat, ülésrendet, boros címkéket, sütis kártyákat.

kinga.balazs-eskuvovintage8 kinga.balazs-eskuvovintage9 kinga.balazs-eskuvovintage10 kinga.balazs-eskuvovintage11
Szerettünk volna fa táblákat az esküvőre, ebben Balázs egy régi kedves kolléganője Anna volt segítségünkre, pontosabban a Deszka megtestesítője, akitől 4 db táblácskát kértünk. Sok dekorációs dolgot ebay-ről rendeltünk.
Az esküvő előtti nap két nagyon jó barátunk Timi és Zoli segített nekünk a dekorálásban, amiről Balázs titokban egy rövid kis videót is készített, amit később nagyon jó volt visszanézni.
Itt szeretnénk megköszönni Andinak, Erikának, Orsinak, Annának a munkájukat gyönyörű lett minden! Timi és Zoli nélkületek nem lett volna semmi a dekorációból, ketten nagyon kevesek lettünk volna hozzá, millió puszi nektek.

4. Miért azt a helyszínt választottátok, amit, mi volt ebben a döntő szempont?

Konkrét elképzelésünk nem volt így elmentünk 2012. januárjában Zalaegerszegen egy esküvő kiállításra, ott találkoztunk először az őriszentpéteri Pajta Bisztróval. Mikor megláttuk a standjukat, egyből tudtuk, hogy itt szeretnénk megtartani az esküvőnket. Pár hónappal később ellátogattunk hozzájuk, és élőben még lehengerlőbb volt a helyszín, szerelem volt első látásra. Tavasz volt, éledt a természet, hatalmas, virágokkal teli rét ahol egyből elképzeltem magunkat, ahogy éppen bevonulunk a polgári szertartásra. Zöld fák, nyugalom, csiripelő madarak, finom ételek, kedves kiszolgálás. Mondhatom, hogy az egyik kedvenc helyünk lett a Pajta, egyre többet jártunk oda megismertük a tulajdonosokat, Flórát és Ferit, akik végtelenül kedvesek, segítőkészek, ezúton is köszönünk nekik Mindent!

kingah1 kingah2 kingah3
5. Mi a kedvenc emléketek az esküvőről?
Az egész egy álom volt, minden egyes részlet örökre a szívünkben marad. A veleméri meghitt kis templom, a piros cabrio, polgári szertartás a réten, maga az egész helyszín (Pajta), a dekor virágokkal való megkoronázása, nyitótáncunk, mr és mrs játék, gyertyagyújtás, az isteni finom tortánk, de talán a legmeghatóbb, amitől nagyon izgultunk, éjfél után élő zongoraszónál elénekeltük a La La Land musicalből a City of stars című számot.

kinga.balazs-eskuvovintage12 kinga.balazs-eskuvovintage13 kinga.balazs-eskuvovintage14 kinga.balazs-eskuvovintage15

6. Milyen zenéket választottatok a:

1. bevonuláshoz: Margaret Island – Eső
2. gyűrűhúzás: A Thousand Years – The Piano Guys

7. Mit tanácsoltok azoknak, akik most tervezik az esküvőjüket?

Élvezzétek ki minden egyes percét, és ne hallgassatok senkire, ez a nap rólatok szól!

kinga.balazs-eskuvovintage16 kinga.balazs-eskuvovintage17

EXTRA:

Egész kicsi korunk óta ismerjük egymást, óvodatársak voltunk. 18 évesen újra találkoztunk és nagyon jó barátok lettünk, amiből szerelem lett. Évek múlva kerület elő egy óvodás anyák napi videó ahol már akkor egymás kezét fogtuk. Tavaly decemberbe édesanyámhoz utaztunk Németországban, ahol egy adventi vásárba látogattunk. Sétálgatás közben megpillantottunk egy feldíszített – fényben úszó padocskát. Anyukámat kértem készítsen rólunk egy fotót, Balázs ezt a pillantott tartotta a legtökéletesebbnek, elővette a kabát zsebéből a gyűrűt, azt a gyűrűt, amire oly rég óta vártam.  Felejthetetlen pillanat volt… Balázs elmesélte, hogy pár héttel az eljegyzés előtt, míg én aludtam, tolómérővel megmérte az ujjam méretét, amiből én semmit sem vettem észre, így a gyűrű tökéletes volt. 😀
2017. május 20-án elérkezett a nagy nap, ami tökéletes megkoronázása volt a 10. évfordulónknak.

extra1 extra2 extra3

Menyaszoyi ruha: 16-17 éves korom óta egy neves, magyar esküvői ruhatervezőt szerettem volna, hogy elkészítse a ruhámat. Tavaly elém keveredett egy interjú Bálint Sárával, ami teljesen megváltoztatta az elképzelésemet. Sára egy imádnivaló lány, egyszer sem éreztem feszéjezve magam, élveztem az egész folyamatot, a csipke választást, a ruhapróbákat, ahogy hétről hétre kirajzolódott a végleges forma, és mikor az utolsó találkozásra került sor nagyon boldog voltam, hogy elhozhattam a ruhám, de mégis szomorú volt az elválás. Köszönöm Sára, hogy megalkottad ezt a gyönyörűséget!

menyasszonyi-ruha-balintsara1 menyasszonyi-ruha-balintsara2 menyasszonyi-ruha-balintsara3

Esküvői fotós: Ahogy a helyszín is fix pont volt már évek óta így a fotós is. Nem volt nehéz dolgunk kiválasztani azt az embert, akit szeretnénk, hogy végigfotózza életünk egyik legszebb napját. Régóta követem facebookon Török-Bognár Reni munkásságát, csodaszép képeket készít, teli élettel, érzéssel. Emlékszem, mikor először írtam neki üzenetet nagyon vártam a választ, ami meg is érkezett hajnali 1-2 óra körül melyben azt állt, hogy van 3 szabad időpontja. Balázs már aludt, én elkezdtem ugrálni az ágyon annyira örültem, alig tudtam csöndben maradni. Jegyes fotózásunk alkalmával találkoztunk először, nagyon izgultunk, de sikerült hamar feloldódnunk Reni közvetlen, kedves személyiségének köszönhetően. Annyira jól sikerült a jegyes fotózás, hogy alig vártuk az esküvőt, és a kreatív fotózást. A napokban kaptunk meg a képeket és a slideshow-t, mikor megnéztük őket szóhoz sem jutottunk, szemünk nem maradt szárazon. Köszönjük Reni, hogy te lehettél a fotósunk, és egy életre szóló emléket kaptunk tőled. 🙂

Esküvői videó: Hosszas keresgélés után rátaláltunk a Szépneked Photography & Cinematography oldalára és nagyon megtetszettek a kisfilmjeik. Így őket kértük fel a videózásra. Bea és Áron végtelenül kedves és szimpatikus pár. Imádtuk Áron lelkesedését, próbálta a legtökéletesebb pillanatokat elkapni. A munkájukat ismerve biztosan csodaszép kisfilmet fogunk kapni, amit már alig várunk.

Virág és torta: Flóra és Feri ajánlották a virágost Vasicsné Csóri Andit és Adrit (Adri-Kézműves tortaműhely) aki a tortánkat készítette. Egyikőjük sem okozott csalódást. A színes kerti virágok csodásak voltak, a fejkoszorúmat és a csokromat egyenesen imádtam! A torta fehér csokis-tejszínes epres ízesítésű volt, és isteni finom!

virag1 eskuvoi-torta

Ceremóniamester: Nem utolsó sorban a ceremóniamesterünről szeretnénk pár szót szólni, aki Marosi Viktor volt. Az esküvő előtt eldöntöttük, hogy szükségünk lesz egy emberre, aki összefogja az egészet, szervez, lebonyolít mindent, hogy nekünk ne kelljen semmivel sem foglalkoznunk. Viktor tökéletes választás, az első pillanattól kezdve nagyon szimpatikus volt. Nagyon jó programot állított össze, olyan ötleteket mondott, amire mi nem is gondoltunk. A nagy napon bármi kérésünk volt nyugodtan fordulhattunk hozzá, mindent megoldott. Fogadta a vendégeket, mindenkihez volt egy kedves szava, humorával oldotta az esetleges feszültségeket. Profin, mindenre figyelve vezényelte az egészet, hogy mi átélhessük ezt a csodát. Viktor köszönünk neked mindent, nélküled nem ment volna ilyen zökkenőmentesen az egész, és reméljük, egyszer még valahol találkozunk.

kinga.balazs-eskuvovintage18 kinga.balazs-eskuvovintage19

Fotók: Török-Bognár Renáta

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás