5 tipp, hogy jó legyen az esküvői pohárköszöntő

5 tipp, hogy jó legyen az esküvői pohárköszöntő

Felkért a pár, hogy esküvői pohárköszöntőt mondj? Vagy épp menyasszonyként gondolkodsz azon, hogy a vacsora előtt szeretnéd, ha a szülők mellett legjobb barátnőd, barátod is mondana néhány szívhez szóló gondolatot?

Egy esküvői pohárköszöntő ismérvei

Akárhogy is legyen, egy esküvői pohárköszöntő ismérve, a tömörség, személyes élmények, és ami elengedhetetlen némi humor persze. Röviden pontokba szedjük segítségképp, hogy mire érdemes figyelned, hogy igazán emlékezetes legyen a vacsora előtti beszéd.

1. Ki fog beszédet mondani?

Értelemszerűen ez az első kérdés. Tudnotok kell, hogy szüleitek közül ki az, aki szívesen szól a násznéphez, és ezt a ceremóniamesterrel, vőféllyel mindenképp tudassátok is, hogy ő a kellő időben tudja erről értesíteni a násznépet. Fontos az is, hogy mindenki pohara tele legyen már a beszédek előtt. Arra is gondoljatok, hogy legyen hangosítás, hogy egészen biztosan mindenki jól hallja az esküvői pohárköszöntő minden részletét. Ehhez az esküvői DJ, vagy a zenekar fog tudni mikrofont, hangosítást biztosítani. Ezt is előre egyeztessétek le, hogy a megható pillanatot ne tegye tönkre egy technikai malőr.

2. Milyen sorrendben hangzanak el a beszédek?

Tószt mondása az esküvőn

Elsőként általában a férj szól a vendégekhez, családhoz, köszönetet mondva. Szokás ilyenkor a feleséghez is szólnia. Könnyeket tud csalogatni az ő és a vendégek szemébe is egy-egy megható, személyes élmény. Ilyen lehet a megismerkedés története, vagy egy emlékezetes közös élményé. A férj beszédét követően a családtagok, míg végül a barátok következnek. Arra azért érdemes figyelni, hogy semmiképp se essetek túlzásba, a kevesebb több elv itt is érvényes. Ne feledjétek, vacsorára már mindenki elfárad, éhes, nem célszerű túl hosszúra húzni ezt. Egy-egy beszéd semmiképp se legyen három-négy percnél hosszabb. Ezt mindenképp érdemes szem előtt tartani, főképp, ha többen is szeretnének megszólalni.

3. Tippek a beszédhez

Ha te vagy az, akit felkért a pár, hogy beszédet mondj, az alábbi tippekkel abban segítünk, hogy legyen élvezetes, és emlékezetes is az esküvői pohárköszöntő:

Ne hadarj!

Valószínűleg így is előfordulhat, hogy többen nehezen fognak hallani. Gyakorolj egy kicsit, hogy a nehezen kimondható szavakat is jól tudd artikulálni és közben memorizálni is tudod a szöveget. Ne ijedj meg, hogy mennyi ember előtt kell felszólalnod, ilyenkor egy kicsit te is élvezheted a rivalda fényt.

Sírás és nevetés

Ha nem vagy egy vérbeli stand upos, akkor inkább ne erőltesd a poénokat. Ahhoz, hogy megnevettesd a közönségek, lehet egy régi vicces történetet elővenni a párról. Persze a ciki témát itt is hanyagoljuk a pár érdekében, még egyszer: nem a leégetés a cél! Érdemes kipróbálni több verziót is. Ha nem vagy biztos kérdezd meg a pár egyik tagját a történetet illetően. A nevetés mellett a könnyek is kellenek. Bár egyesek úgy érezhetik, hogy nem illő, de igenis meg kell említeni azokat, akik nem lehetnek ott az ifjú párral.

Mondd el a nyilvánvalót is!

Igen lehet unalmas és hatvannyolcan elmondták már, de akkor is dicsérd meg, hogy milyen gyönyörű a menyasszony és koszorús lányai, a vőlegény milyen szerencsés és, hogy a szülők milyen büszkék lehetnek gyermekeikre.

Vedd figyelembe a közönséget!

Olyan történeteket mesélj el, amiket a nagymama is nyugodt szívvel végig hallgathat. Az égő sztorik csak a bajt okozzák. Figyelj arra is, hogy ne pakold teli olyan „belsős” poénokkal, amelyeket csak a közeli barátok értenek meg.

esküvői pohárköszöntő

4. A koccintás pillanata

Miután mindenki elmondta gondolatait, semmiképp se feledkezzetek meg a koccintásról. Remek választás ehhez, és még tovább emeli az esküvő fényét, és meghittségét, a hófehér palackos, prémium kategóriás Törley Excellence család, mely már megjelenésével is illeszkedik az ünnepi hangulathoz. Ha számodra is fontos az íz mellett a látvány is, ez a pezsgő biztosan remek választás lesz az esküvői pohárköszöntő utáni koccintáshoz. Ha szeretnéd, hogy még emlékezetesebb legyen ez a pillanat is, akkor válaszd ehhez az Excellence család nyáron megjelent limitált szériás Pinot Noir Rosé pezsgőjét.

Esküvő - Törley Excellence Pinot Noir Rosé száraz rosé pezsgő

5. A koccintáshoz

Végül, összegyűjtöttünk néhány gondolatot a koccintáshoz:

„Emeljük poharunkat a szerelemre, örömre, a boldogító igenre! Ölelésekre, csókokra, és a vidám pillanatokra!”

„A szerelem hozott össze benneteket, Egymáshoz kapcsolja szíveteket. Házasságotok minden újabb éve Legyen ennek a szerelemnek kezdete!”

„Emeljük poharunkat erre a két különleges emberre, akik bebizonyították, hogy az igaz szerelem soha nem megy ki a divatból!”

„Köszöntsük a menyasszonyt és a vőlegényt! Legyen közös életetek olyan édes, mint az esküvői torta!”

„Igyunk az újdonsült párra! A mai napon hűséget esküdtetek, kívánjuk, hogy tartson örökké szerelmetek!”

„Tartogasson számotokra a jövő annyi örömet, mint amennyi szerelemmel ma teli a szívetek!”

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás