Rusztikus mesebeli erdei esküvő egy csodás szaletliben

Rusztikus mesebeli erdei esküvő egy csodás szaletliben

Erdő mélyén, a kíváncsi tekintetek elől rejtve, mesés erdei helyszínen zajlott Dia és Dani nagy napja. A sok saját kézzel készített esküvői dekoráció, az óriás papírvirágok, a menta és a pasztell színek egyvelege, visszafogott, és egészen bűbájos természetközeli hatást kölcsönztek. A hatalmas nyitott fa szaletli, már a nyári napfényben is remekül mutatott, ám igazán különleges hatást akkor ért el igazán, amikor a városi fényszennyezéstől messze, az erdő sötétjében a kis tisztáson visszafogottan ragyogott. Nemcsak a hangulatvilágítástól, hanem a Dia és Dani és az egész násznép végtelen boldogságától. Talán még az erdei állatok is körégyűltek – mint a mesében-, hogy részesei lehessenek a csodának. Élménybeszámoló következik:

1. Milyen esküvőt álmodtatok meg? Mennyire jár sok feladattal egy DIY esküvő? Mit készítettél Te magad? Honnan inspirálódtál?
Dia: Az esküvőnknél a legfontosabb számunkra a helyszín megválasztása volt. Szerettünk volna egy csendes,meghitt környezetet varázsolni, amelyet tökéletesen tükrözött egy erdő közepén található vadászház, melynek kertjében egy külső helyszínen rendeztük a polgári ceremóniát és az azt követő vacsorát. Én úgy gondolom, hogy egy DIY esküvővel sokkal több feladat szakad a menyasszony és vőlegény nyakában leginkább a dekoráció elkészítését illetően. Ezek kívül sok időt vett igénybe a szállások biztosítása és azok logisztikája, hogy mindenki igényeit kielégítse továbbá az italok beszerzése. Én mindent magam készítettem az esküvő dekorációt illetően, például: asztaldíszek, papír girlandok, selfisarok elkészítése, boldogságkapu dekoráció óriás papírvirágok, köszönőajándékok, pompomok. Én az összes ötletet a pinterestről néztem és az azokhoz kapcsolódó videók és leírások segítettek az elképzelésben.

Dani: Szerettünk volna olyan esküvőt, ahol nincs feszengés, kötelező programok, hosszan elnyújtott polgári szertartás. Persze meg volt a menetrend, de mégis inkább egy ünneplésnek fogtuk fel.
Nem volt dekorosunk, mindent magunk készítettünk, a pinterest-ről inspirálódtunk.
A helyszínen úgy állapodtunk meg, hogy az italt mi visszük. Ők szolgáltattak hozzá minden kiegészítőt, de így olyan italok kerültek felszolgálásra amilyeneket mi szerettünk volna.

esküvői dekoráció dekor-eskuvo-vintage

2. Hogyan, miben tükrözi az esküvőtök a Ti személyiségeteket?
Dia: A személyiségünket szerintem leginkább a esküvői helyszín választása tükrözte, hiszen mi imádjuk a természetet, imádunk túrázni és szeretjük a csendes és egyedi helyeket. Ezen kívül a hagyományok,amelyek minket tükröztek zenekarválasztásban és a templomi szertartás keretében. Mi próbáltunk az esküvőn nagy hangsúlyt fektetni a mulatásra és a lazaságra hiszen nem szerettük volna ha bárki feszélyezve érezte volna magát.

Dani: Rengeteget kirándulunk, túrázunk a szabadidőnkben, ezért, hogy az erdő közepén volt az esküvőnk a mi természet szeretetünket szimbolizálta.

esküvői menü DIY - esküvő vintage

3. A dekorációban volt-e valamilyen egyedi, különleges megvalósított ötleteteket? Mutassátok be, az esküvői dekorációtokat, illetve, hogy miért éppen azt választottátok? 

Dia: Az esküvő kapcsán a meghívó az ami szerintem tökéletesen egyedire és személyesre sikerült. A meghívót az egyik nagyon jó barátunk készítette, aki grafikusként dolgozik és az ötleteinket nagyon jól megvalósította. A szöveget én írtam, amelynél fontosnak tartottam, hogy a kapcsolatunk mérföldkövei szerepeljenek. A dekorációt úgy választottuk ki, hogy stílusban passzoljon a helyszínhez. Színekben nekem a menta volt a nagy kedvencem, de mivel nagyon zöld volt a környezet ezért ötvöztem egy pasztel barack és törtfehér színnel. Fontosnak tartottuk, hogy a helyszín külső udvara is dekorálva legyen, ezért a fákra több lógó mécses került, amely este remek hangulatot biztosított és a szaletlinkhez vezető utat pedig fáklyákkal díszítettük.

Dani: A dekoráció nagy része a feleségem érdeme. De abban egyetértettünk, hogy a klasszikusnak mondható, nekem már giccses kiegészítőket felejtsük el. Így volt minden letisztult, könnyen megvalósítható kiegészítő. A meghívónkat az egyik barátunk készítette, itt is a cicoma helyett a letisztultságot választottuk, mindent mi találtunk ki rajta.

köszönőajándék - esküvő vintage fogadőasztal - esküvő vintage

4. Miért azt a helyszínt választottátok, amit, mi volt ebben a döntő szempont?
Dia: A döntő szempont a helyszínnél az volt, hogy egyhelyszínes legyen és a természetben legyen. Másik szempont pedig a távolság volt, mivel a templomi szertartás Budakalászon volt és a polgári továbbá a vacsora pedig Szokolyán volt, ami autóval kb 60km távolságra volt. A szállás is fontos volt, hogy mindenki számára biztosítjunk helyet, és ne kelljen autóba ülnie és felhőtlenül mulathassunk ameddig jól esik neki.

Dani: Olyan esküvőt szerettünk volna, ahol a násznépnek nem kell haza mennie, így sokáig tudunk együtt ünnepelni. Szerencsére sikerült olyan helyet találnunk, ahol a szállás is adott volt.
Fontos szempont volt az is, hogy ne egy „futószalagos” esküvő legyen, vagy olyan ahol egyszerre több esküvő fut egy időben. Tehát ezek a szempontok szerint kezdtünk el nézelődni és végül rá találtunk a Kóspallagi vadászházra, ami tökéletesnek bizonyult.

gyűrűpárna - esküvő vintage esküvői emlékkönyv - esküvő vintage

5. Mi a kedvenc emléketek az esküvőről?
Dia: A kedvenc emlékeink közé tartozik maga a templomi szertartás, amely gyönyörűen volt kivitelezve és a vacsora alatti játékok, továbbá az ezt követő mulatság és természetesen a polgári szertartás keretében történt gyűrűhúzás és házzasságkötés kimondása.

Dani: Szép emlék a templomi szertartás, illetve a csokor- és harisnyakötő eldobása.

csokordobás harisnyakötő dobás - esküvő vintage

6. Milyen zenéket választottatok a polgári szertartáson a 1. bevonuláshoz 2. gyűrűhúzáshoz 3. aláíráshoz
Dia: A bevonuláshoz Empire of the Sun kedvenc számait választottuk mindkettőnknek, és azon belül is egy átdolgozott akusztikus verziót, amely jól passzolt a személyiségünkhöz. A gyűrűhúzáshoz és az aláíráshoz egy lassabb meghitt számot választottunk.

Dani: Empire of the sun, Walking an a dream, cover verzió

7. Mit tanácsoltok azoknak, akik most tervezik az esküvőjüket?
Dia: Szerintem a legfontosabb egy esküvőnél, hogy a pár magáénak érezze a helyszínt, a dekorációt, a szertartásokat, és a társaságot. Ha ez megvalósul akkor szerintem minden klappolni fog. Fontos az hogy a pár mindkét tagja élvezze ezt a napot és szeretettel álljon a dolgok iránt még akkor is ha esetleg nem feltétlenül minden úgy alakul, ahogy azt előtte megálmodták.

Dani: Hasznosnak tartom, ha készítenek egy program tervezetet, amit a fő embereknek, segítőknek kiosztanak, így mindenki látja, hogy mikor mi fog történni.

örökcsokor - esküvő vintage

DIY dekor TIPP:
Dia: Ha már nagyon elcsúszva érzed magad a feladatokkal, hívd össze a barátaid és koszorúslányokat és csapjatok egy kisebb összejövetelt, ahol mindenki megtalálhatja a magának megfelelő munkát. Én is így csináltam, és rengeteget haladtunk egy este alatt, nagyon jó volt a hangulat és úgy éreztem, hogy mindenkinek nagyon jót tett egy ilyen fajta kikapcsolódás.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás