Esküvő előtti fogyókúra, hogy még szebb ruhában legyél

Esküvő előtti fogyókúra, hogy még szebb ruhában legyél

Ha valahol hát az esküvőn a legfontosabb, hogy te legyél a legszebb. Ennek érdekében ajánlott egy esküvő előtti fogyókúra beiktatása, ha érzed magadon, hogy tudnál te még szebben is kinézni a nagy napján. Nincs is jobb érzés annál, amikor túl csordult önbizalommal állsz az oltár előtt és úgy mondod ki a boldogító igent – mondja Teremy Alex, testsúlycsökkentő tanácsadó, a Diet Maker diéta és fogyás blog írója.

Mikor kezdjünk bele az esküvő előtti fogyókúrába?

Minél korábban kezded el ezt a fogyókúrát annál biztosabb, hogy a nagy napra eléred a célod. Megfigyelhető, hogy a nyári esküvőkre készülők májusban kapnak a fejükhöz, hogy jó lenne pár ruhamérettel vékonyabb lenni. Ilyenkor sajnos már csak szépíthetünk magunkon, 4-6 kilónál többre nem érdemes számítani, mert a fogyáshoz idő kell. Nem megy egyik pillanatról a másikra. Tehát, ha biztosra akarsz menni, hogy az esküvő előtti fogyókúra meghozza a gyümölcsét, akkor már most neki kell kezdened.

Elengedhetetlen lépések a fogyáshoz

Bárkiről is legyen szó, az esküvő előtti fogyókúra ezen lépései nélkül nem fog tartós eredményt hozni neked:

1. Sütemények és ahhoz hasonlók nélkülözése. Bárki bármit is mond, ennek kell lennie az első lépésnek, mert ha ezt nem tudod betartani szinte garantált, hogy az esküvő napjára nem fogod elérni a célod.
2. Többször kevesebbet. Sok helyen lehet hallani ezt, és van is alapja. A lényeg, hogy maximum 3 óránként étkezni kell, hogy elkerüld a zsírraktározás folyamatát. Ezzel a lépéssel még fogyni nem fogsz, de garantáltan megállítja a hízásod és megadja az alapot a fogyásod megkezdéséhez.
3. Túl súlyodtól függően legalább 400-500 kalóriadeficitre lesz szükséged, ha eredményt is szeretnél elérni. Kalória kalkulátorokkal ezt szépen ki lehet számolni, hogy neked mennyi most a kalóriaszükségleted, de fontos, hogy 1000 kalória alá már ne menj.
4. Fontos, hogy ne csak diétázz, de sportolj is. A diéta alatt izomzatból is fogsz fogyni. Ez nem jó hír, ezért kell erősítő és kardió mozgásokat végeznünk az esküvő előtti fogyókúra alatt. Heti 2-3 edzéssel már jó vagy.
5. Tűzz ki reális célt. Ha augusztusban van az esküvőd és januárban kezded el az esküvő előtti fogyókúra lépéseit, akkor számolj azzal, hogy 20-30 kilónál többet nem fogsz tudni leadni egészségesen. Ha 40-50 kilóval küzdesz jelenleg, akkor ne lepődj meg, hogy nem fogsz teljesen lefogyni. A gyors fogyás nem lehet opció, mert 95%-ban visszahízás lesz a vége.

Azonban, ha 100%-ig biztosra akarsz menni, hogy az esküvői ruhád a karcsúságodat mutassa, akkor érdemes felkeresni egy fogyással foglalkozó szakembert is.

írta: Teremy Alex
forrás: Diet Maker

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás