Ezt soha ne tedd, ha az ujjadon van a jegygyűrű

Ezt soha ne tedd, ha az ujjadon van a jegygyűrű

Két centivel a föld fölött lebegsz a boldogságtól és úgy érzed, most már sosem fogod levenni a jegygyűrűt, amit életed szerelmétől kaptál. Azonban nem árt óvatosnak lenni, bizonyos dolgok csúnyán tönkretehetik a csodás eljegyzési gyűrűt. Összeszedtünk néhány fontos dolgot.
Úszás
Az egyik legveszélyesebb dolog lehet a gyűrűre nézve. A strandok klóros vize kikezdheti a nemesfémeket, a nyílt vízben pedig, ha lecsúszik az ujjadról sajnos szinte esélytelen megtalálni. Ha úszni készülsz, inkább hagyd otthon, ahol biztonságban tudhatod.

Takarítás
Bár bagetel dolognak tűnhet, de a hétköznapi házimunkáknál, például a mosogatás, hajlamosak lehetünk megfeledkezni arról, hogy a jegygyűrű az ujjunkon van. Legalább gumikesztyűvel véd a kezedet és így gyűrűdet, mert a különböző tisztító szerek kikezdhetik a gyűrűt: elszíneződhet, megsérülhet a felülete. Az erős zsíroldókkal, vagy vegyszerekkel jobb, ha egyáltalán nem kísérted a sorsot, inkább vedd le a gyűrűt, ha ilyen szert kell használnod.

Kondi és súlyemelés
Ha kondi terembe kezdesz járni, hogy formába hozd magad a nagy napra, inkább álld meg, hogy közszemlére tedd a gyűrűdet. Főleg, hogy például a súlyemelésnél, vagy a különböző gépek használata közben odaütődhet és megrepedhet az ékkő. Ez vonatkozik a legtöbb sportra is, nemcsak, mert megsérülhet az eljegyzési gyűrű, hanem veszélyes is.

Kézkrém és hajlakk
Bár meglepő lehet, de a jegygyűrű, valamint a benne lévő ékkő fényét is tompíthatják a kézkrémek. Ugyanez igaz a hajlakkra is. Plusz, amúgy is kényelmetlen gyűrűben bekrémezni a kezedet. Én magam már elkövettem ezt a hibát, és utána nem győztem törölgetni a gyűrűt. Szerencse, hogy nem a a jegygyűrű volt az.

Ne vidd az ágyba a jegygyűrűt
Ez is abba a kategóriába tartozik, mikor ugyan nem szeretnéd levenni, mégis érdemes. Főleg ha nagyméretű a gyűrűben lévő ékkő, vagy az alakja miatt könnyen beakadhat valamibe. Senki nem szeretne felriadni arra, hogy megkarmolta magát vagy párját a gyűrűvel, vagy az beleakadt valamibe.
A fentiek alapján tehát néha érdemes levenni az eljegyzési gyűrűt. Ha pedig erre kerül a sor, mindig legyen egy külön helye, ahová elteheted. Egy külön rekesz az ékszerdobozban, vagy egy gyűrűtartó. Ha pedig utazás közben vagy kénytelen levenni, akkor ne felejtsd otthon a dobozkát, amelyben kaptad. Kicsi, de biztonságban tudhatod benne a gyűrűdet.

 

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás