A zsakett lesz a nagy divat? Schiffer Miklós a stílusos vőlegényről

A zsakett lesz a nagy divat? Schiffer Miklós a stílusos vőlegényről

Schiffer Miklóssal már beszélgettünk a menyasszonyi ruha divatról, valamint hogy mire érdemes figyelni az esküvői ruha kiválasztásánál. Azonban a vőlegényekről sem feledkeztünk meg: Néhány jó tanácsot a számukra is kértünk.

Esküvő Vintage: Mire kell, mire érdemes odafigyelnie a vőlegénynek?

Schiffer Miklós: Szerintem, ha egy férfi megfelelően fogja föl a szerepét az esküvőn, akkor ő keretet ad a nőnek. Nem kell a nő fölé nyomulnia, bár ez itthon annyira nem is jellemző. A férfinak valahol a nőhöz kell öltözködnie, de nem a női ruha elemiből. A vőlegényeknél komoly hiba például, ha olyan színű öltönyben van, mint a menyasszony. Vagy ha engedi, hogy az ara ráerőszakolja az ekrü színű inget, mert az ő ruhája is ekrü. További hiba, hogy nagyon sokan vesznek fel szmokingot egy délelőtti, vagy kora délutáni esküvőre, miközben az egy estélyi öltözet. Nagy baki még, mikor a régi, eljárt talpú cipőt vesz föl az új öltönyhöz. Ez főleg akkor nagyon csúnya, ha templomi szertartás is van, ahol le is kell térdelni, azaz teljesen látszik az elnyűtt cipőtalp. Jobb, ha vesz egy új, bőrtalpú cipőt. Persze ezek nagyon alap dolgok, azonban pontosan ezek adják meg az összkép lényegét. A menyasszonyoknak pedig azt kell megérteniük, – az általam megélt jó pár esküvő alapján mondom ezt – hogy a férfiaknak ez az egész kevésbé buli, ezt ők a nők kedvéért csinálják. Minél több dologgal, minél jobban piszkálják őket, annál jobban elmegy a kedvük az egésztől. Ha én most esküdnék és, ha nem akarnék nagyon ceremónikusan, akkor délelőtt egy zsakettben (nappali férfi viselet, kabát, amely csúcsosan végződő vonalú, derék fölött egy gombbal gombolható. Az ívelt hosszú hajtással ellátott szárnya a frakkéhoz hasonló) tenném, vagy esetleg egy nagyon finom kék öltönyt viselnék egy fehér mellénnyel és nyakkendővel.

Esküvő Vintage: Öltönyök terén mi most a meghatározó?

Schiffer Miklós: Az öltöny trendekről nagyon sokat tudnék beszélni. Ha esküvői öltönyről van szó, akkor legyen egyszínű, ne csíkos vagy kockás. Lehet egy kicsit magas fényű anyagból, azonban mindig fehér inget válasszanak hozzá.

Esküvő Vintage: Mi a véleménye az itthon kapható vőlegényeknek szánt öltönyökről?

Schiffer Miklós: Vannak az úgynevezett ceremónikus férfiruhák, rettentő, ékszergombos, fényes anyagú öltönyök, amellyel lépten-nyomon találkozni lehet. Ezek a már-már ijesztő brokát mellények igazán jó lenne, ha kikopnának a divatból. Egy férfi a klasszikus ruhákra esküszik, egy szépen elkészített, finom öltönyben vagy zsakettben házasodik. Az amerikai esküvők többségénél például a vőlegény zsakettben van, ahogyan a tanúk is.

A legfontosabb tanács:

„Öltönyben kell esküdni, egy jó öltönyben.”

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás