Ezt ne felejtsd el a ceremónia után

Ezt ne felejtsd el a ceremónia után

Megvolt az esküvő izgalmakkal teli része, kimondtátok a boldogító igent már a fotózás is kész és már csak a lagzi van hátra, ahol végre önfeledten megünnepelhetitek házsságotokat. Azonban nem árt néhány dolgot felírni a ceremónia utáni teendők listájára. Íme, néhány dolog, amelyet el szoktak felejteni a menyasszonyok, illetve a párok a boldogító igen kimondása után.

A ceremónia helyszínén felejtik a személyes dekorációt

A ceremónia helyszínén, főleg templomi esküvők alkalmával van, hogy a párok egy kis személyes dekorációt is visznek magukat, mint például fényképek azokról, akik már nem lehetnek velük a nagy napon, de ott vannak például gyertya-, vagy a homok ceremónia eszközei is. Ezek fontos kellékei lehetnek a ceremóniának, azonban az igen kimondása utáni izgalomban nagyon könnyű elfelejtkezni róluk. A legjobb, ha kijelölsz egy családtagot, vagy koszorúslányt, aki összegyűjti ezeket a ceremónia végén, majd később visszajutattja hozzátok.

Sminket frissíteni

Nem hátrány, ha egyik koszorúslány retiküljéből elő lehet kapni gyorsan a neszeszert és felfrissíteni a minden bizonnyal megkönnyezett esküvői sminket. Egy kis neszeszerbe készítsétek össze azokat, amikről úgy gondoljátok, hogy kelleni fog, például szájfény, vagy rúzs, alapozó, vagy púder.

Levenni a fátylat

Ha az este folyamán nem szeretnéd hordani a fátylat, akkor a ceremónia és a fényképezés után érdemes pár nyugodt percet keríteni, hogy sértetlenül le tud venni. Ehhez pedig érdemes megkérni édesanyádat, vagy valamelyik koszorúslányt.

Kényelmes cipőbe bújni

Fenséges léptekkel végigvonultál a padsorok között, csodaszépen mutatsz a fotókon, szóval ezeknek végeztével nyugodtan belebújhatsz egy lapos, vagy egy alacsonyabb sarkú cipőbe, hogy a lagzit is végig tudd táncolni.

Pár percet kettesben tölteni

Miután férj és feleség lettetek egyáltalán nem udvariatlanság elsurrani néhány percre, hogy azt csak kettesben tudjátok eltölteni. Egy kicsit “megemészthetitek” a ceremóniát, kicsit kettesben örülni a boldogító igennek.

Megnézni a helyszínt

Ha pedig már az elsurranásnál tartunk, a ceremónia végeztével nyugodtan menjetek vissza egy pár percre a feldíszített templomba, vagy a ceremónia színhelyére, hogy legyen időtök nektek is megcsodálni, hogy milyen is volt a nagy gonddal kiválasztott dekoráció.

Mosdószünetet tartani mielőtt tovább indulnak

A ceremónia után még hosszú idő telhet el, mire a lagzin oda kerül a sor, hogy el tud szabadulni az ifjú pár elintézni az ilyen jellegű dolgokat, hiszen ott vannak a gratulációk, az lagzi színhelyére vonulás, a nyitótánc. Jobb a kényelem.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás