Hét fő bűn, amit egy menyasszony elkövethet esküvőszervezés közben

Hét fő bűn, amit egy menyasszony elkövethet esküvőszervezés közben

Természetes, hogy nagyon izgatott vagy életed nagy napja miatt és ki sem látszol az esküvőszervezés teendői alól, ám van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni, hogy a hozzád közelállóknak is hasonlóan örömteli legyen az esküvőd napja.

Állandóan az esküvődről beszélsz

Egy ismerős megkérdezi, „hogy megy az esküvőszervezés” és mielőtt még észrevenné már egy húszperces monológban találja magát. Igen, stresszes dolog az esküvőszervezés és néha jól esik, hogy kibeszéld magadból a dolgokat. Ám, ha állandóan ez a téma, előbb-utóbb megunják az ismerősed és barátaid. Izgalmas ez az időszak, de a végén minden rendben lesz. Ha valaki megkérdezi, hogy megy a szervezés, próbálj meg röviden válaszolni.

Túlzottan szeretnéd a „tökéletes” esküvőt

Az internetnek hála számtalan esküvőbe tekinthetünk be, ötleteket meríthetünk, inspirálódhatunk. Azonban minél több mindent látunk, annál több mindent szeretnénk megvalósítani, újabb és újabb ötleteink támadnak. Persze mindenki szép esküvőt szeretne, de a hátralévő közös életetekben nem az lesz a legfontosabb, hogy mégis csak másik színű szalvétát kellett volna venni.

Elhanyagolod a vőlegényedet

Az esküvőszervezés közben felgyülemlenek a teendők, azonban emiatt nem szabad elhanyagolnod a vőlegényedet. Ha bizonyos dolgokban nem szeretne részt venni, akkor szervezd úgy a bizonyos találkozókat, mikor neki is van valamilyen programja. Amit pedig lehet, szervezzétek együtt, hiszen kettőtök esküvőjére készültök.

Túlzottan a középpontba akarsz lenni

Végre itt az idő, hogy egy kicsit te lehetsz a középpontban, azonban ezt sem szabad túlzásba vinni. Ám ha túl sokat kérsz a koszorúslányoktól, egyre több összejövetelt szervezel magadnak, akkor egy idő után azt már nem fogják se idővel, bizonyos esetekben pedig pénzzel sem. Ez pedig rövid úton vitákhoz vezethet majd, amire egy menyasszonynak nincs szüksége az esküvőszervezés közben.

Túlköltekezés

Nagy körültekintéssel megterveztétek a költségvetést és elő is teremtettétek rá a pénzt. Az elején még úgy érezhetitek, sok pénzetek van és egy-két kisebb túllépés meg sem kottyan. Azonban a sok kicsi sokra megy, és csak azon kapjátok magatokat, hogy már jelentősen túlléptétek a keretet. Az új házasság kezdetéhez nincs szükség plusz pénzügyi teherre. Ha sikerült összeállítani a költségvetést, akkor ragaszkodjatok hozzá.

Ha elfeledkezel róla, hogy a szüleid számára is fontos ez a pillanat

Mikor a gyermekük férjhez megy, az a szülőknek is egy fontos pillanat. Ám előfordulhat, hogy ezt egy kicsit nehezen tudják elfogadni, hiszen ezzel végérvényesen felnőtt a kicsi lányuk. Néha pedig az esküvőszervezés közben is okozhat már nézeteltérést olyan dolgokban, aminél nem is gondolnál arra, hogy ez áll a dolog hátterében. Beszélgessetek a dologról, hogy semmiképp se érezzék, hogy az esküvővel elveszítenek.

Eszeveszett diétába kezdesz

Minden menyasszony szeretne csúcsformában lenni a nagy napon és ezért persze sok mindent meg is tesz. Azonban van, hogy egyesek beleesnek abba a hibába, hogy drasztikusan megváltoztatják az étrendjüket a vágyott cél eléréséhez. Persze sikerülhet is leadni a kilókat, ám ennek negatív hatásai is lehetnek. A túlzott fogyókúra miatt, a kevés tápanyag és vitamin fogyasztása miatt, fáradékonyság léphet fel, fakóvá válhat a bőr és a haj. Tehát lehet, hogy vékony lesz a menyasszony, de nem lesz olyan sugárzó, mint szeretne. Ha nem vagy biztos, hogyan kezdj neki inkább kérd ki szakértő tanácsát.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás