Valódi eljegyzések – Így lehet spontán egy eljegyzés

Valódi eljegyzések – Így lehet spontán egy eljegyzés

A házasság izgalmas és kalandos útjának kezdete az eljegyzés. Ezt pedig minden leendő vőlegény igyekszik rendkívül emlékezetessé tenni, meglepni leendő menyasszonyát. De mi van akkor, ha a vőlegényjelölt a meglepetést, a sponteanitással szeretné elérni. Kristóf meséli el sok tervezéssel átszőtt mégis spontánra sikerült eljegyzésük történetét.

Mikor döntötted el, hogy megkéred Juci kezét?

Már hosszú ideje gondolkodtam a dolgon, végiggondolva többször is ezt az „örökre témát” is. Úgy voltam vele, ha egy picit is megingok, még nem szabad meglépnem. Végül tavaly január közepén határoztam el magam.

Hogyan kezdtél neki a tervezésnek?

Magán az eljegyzésen már előtte is sokat gondolkodtam, mert valami igazán eredetit szerettem volna. Azt tudtam, hogy Juci nem szeretné, ha bárki is ott lenne, mert nem tudná teljesen kimutatni érzéseit, így maradt, hogy kettesben legyünk.

Ezután pedig jött az ötlet, hogy ha már kinéztünk egy nyaralást a görögországi Sartira, akkor miért ne lehetne akkor. Először úgy voltam vele, hogy ez milyen közhelyes és kiszámítható, azonban pont emiatt a hozzáállásom miatt, Juci nem is sejthette, hogy mi a célom. Másrészt pedig szerintem sokkal jobb úgy megkérni valaki kezét, ha van az embernek három, négy napja önfeledten örülni neki.

Spontán eljegyzés

A görögországi Sarti körüli hegyek tényleg csodaszép helyszín volt az eljegyzéshez.

Hogyan választottál eljegyzési gyűrűt?

A gyűrűket folyamatosan nézegettem, közben pedig arra is figyeltem, hogy a böngésző ne jegyezze meg a látogatott oldalakat. Felmerült az is, hogy ismerőssel csináltatom meg, de ezzel kapcsolatban arra jutottam, hogy nem tudnék olyat csináltatni, ami tetszene is neki. Végül egy szolid gyűrűt választottam, amelyben egyetlen feltűnő a kékes-zöldes kő, mert ezt a színt szereti.

A gyűrűt végül a két éves évfordulónk után vettem meg. A méretet szerencsére nem volt nehéz eltalálni: néha Juci elhagyja a gyűrűjét, úgyhogy „elhagytam” neki néhány napra.

Hogyan sikerült titokban tartani a nyaralásig?

Na igen, semmiképp nem akartam lebukni, ha mondjuk, kinyitja a zoknis fiókot, vagy ilyesmi. Másrészt pedig nem is igazán szerettem volna „forgatókönyvet írni”, hogy na, akkor naplemente, tengerpart és a többi. Azt szerettem volna, ha csak úgy elővehetem a gyűrűt, mikor úgy érzem, most itt a remek pillanat.

Innen jött a karkötő ötlete, amiben elrejthetem a gyűrűt és mindig nálam lehet. Azonban ezzel együtt rögtön felmerült a probléma is, hogy tenger, sós víz és nehogy véletlenül is leessen, eltűnjön a gyűrű. Tehát kellett egy vízálló tok, ami nem túlzottan feltűnő és, amit nehéz levenni a kezemről.

A karkötőt akkor varrtam meg magamnak, mikor Juci egy hétre elutazott a nagyszüleihez. Azután pedig el is kezdtem hordani, nehogy összefüggésbe hozza a nyaralással.

Hogyan történt végül az eljegyzés?

A nyaraláson minden tökéletes volt. Egyik nap úgy döntöttünk elmegyünk egyet túrázni a közeli hegyekhez. Felfelé menet megálltunk egy kis pihenőre. Sehol nem volt senki, csak mi, kettesben. Úgy gondoltam ez lesz a mi helyünk. Juci egy sziklán ült, ami pont kapóra jött, mert korábban beszélgettünk róla, hogy nagyon feszengene ettől az „állós-térdelős” lánykéréstől.

Nagy nehezen szétbontottam a karkötőt, miközben elkezdtem mondani mennyire szeretem és, hogy sokat gondolkodtam… remegett is egy kicsit a hangom, annyira izgultam. Juci nagyon nem értette, hogy miért is csinálom ezt, nem is sejtette, hogy miért csinálom ezt.

Annyira meg volt lepve, hogy az igent úgy mondta, mintha nem volna benne biztos. Meg is kérdeztem, hogy biztos-e benne, hiszen ez egy fontos döntés. Mondta, hogy teljesen biztos benne, csak teljesen összezavarodott, annyira nem számított rá. Főleg azért mert előtte néhány hónappal már többször is beszélgettünk az eljegyzésről, csak én akkor azt mondtam, hogy egy-két éven belül ne számítson rá. Rendesen meg is haragudott rám akkor, szegény nem is értette a helyzetet, nehéz volt kibeszélni magam… Juci nehezen tudta elhinni, hogy tényleg megtörtént, de nagyon boldog volt.

A spontán eljegyzés, biztosan nagy meglepetést okoz.

Az eljegyzési gyűrű, már a helyén.

Utána visszamentünk a szállásra, majd egy étteremben megünnepeltük az eljegyzést. Nagyon jó volt.

Mikorra tűztétek ki az esküvő időpontját?

2016 nyarára, mert jól tudjuk, hogy egy esküvő nem olcsó mulatság és azt szeretnénk, ha minden rokonunk és barátunk velünk ünnepelhetne.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás