7 esküvős film az esküvő előtti hétre

7 esküvős film az esküvő előtti hétre

A nagy nap közeledtével egyre jobban izgultok, egyre több a teendő az esküvővel kapcsolatban, ami bizony fárasztó is lehet. Azért a nagy hajrában sem árt egy kicsit pihenni.

Az esküvő a filmesek számára is hálás téma, éppen azért már rengeteg esküvős film közül válogathatunk. Az utolsó heti nagy hajrához egy kis laza kikapcsolódásként pedig mi sem lehetne ideálisabb, mint egy laza, humoros esküvős film. Összegyűjtöttünk hát hét filmet, amit pihenésként érdemes megnézni az esküvőre hangolódva.

Csajok háborúja

Két legjobb barátnő egészen kislánykora óta tervezgeti az álomesküvőt. Aztán végre felteszik mindkettejüknek a nagy kérdést és kezdődhet is a szervezés. De mi történik akkor, ha egy félreértés következtében mindkettejük esküvőjét ugyanarra az időpontra, ugyanarra a helyre szervezik. Természetesen elszabadul a pokol…

Mamma Mia!

A világhírű musical film változata igazi sztárokkal a főszerepen. Az egyedülálló anya, Donna egy kis szállodát vezet egy idilli görögországi szigeten. Lányát, Sophie-t egyedül nevelte fel. Éppen a lány esküvőjére készülnek, akinek nagy álma, hogy az apja vezesse őt az oltár elé. Ezért aztán elhív három pasit Donna múltjából a mediterrán paradicsomba, ahol már mindannyian jártak 20 évvel korábban. Ez pedig egy kaotikus naphoz vezet, tele érzelmekkel és újra bimbózó kapcsolatokkal, meg persze rengeteg ABBA slágerrel.

Neveletlen hercegnő 2: eljegyzés a kastélyban

Ki emlékszik Miára, a szertelen tinédzserből lett hercegnőre? Az ő kalandjai folytatódnak: öt év elteltével izgalommal várja, hogy elláthassa hercegnői teendőit. Azonban ezt a feladatát nem élvezheti sokáig, ugyanis hamarosan a koronát kell viselnie. Ehhez viszont előbb férjhez kellene mennie.

27 idegen igen

Jane egy rendkívül romantikus és önzetlen nő. Egész élete csak arról szólt, hogy mindenkit boldoggá tegyen maga körül. Ezt bizonyítandó, huszonhét különböző koszorúslányruha lapul szekrényében. Azonban ezt az életstílusát kénytelen felülvizsgálni, mikor titkon szeretett főnöke, George húga, Tess iránt lobban lángra.

Egy emlékezetes estén, mikor Jane éppen két esküvő között kénytelen ingázni, találkozik Kevinnel, a riporterrel, aki nagy sztorit szimatol. Kevin minden olyasmire cinizmussal tekint, ami Jane számára kedves, így nem igazán jönnek ki egymással. Mindezt tetézendő pedig megjelenik Tess, aki egy újabb esküvő szervezésére kéri fel Jane-t: szervezze meg esküvőjét George-dzsal. Azonban ez egyszer Jane a saját boldogságával is törődik.

Nászfrász

Frank tiszteletesnek igazán egyedi felfogása van a válásokról, miszerint a válások legfőbb oka a házasság. Így a hozzá érkező jegyespárokat egy katonai kiképzésnek is elmenő jegyesképzésnek veti alá, amely során igazán kiderül, hogy a pár egymásnak való-e. Ízelítőül a feladatok közül: bekötött szemmel való autóvezetés Chicago utcáin, két állandóan bömbölő robotcsecsemő, sőt még a szexről is le kell mondani.

Nászajánlat

A kibírhatatlan főnök, Margaret bajba kerül a bevándorlásiaknál: ki akarják toloncolni az Államokból. Ezt elkerülendő azt állítja, hogy házasodni készül. A gond, hogy a vőlegénye, a gyanútlan asszisztense mit sem tud erről. Szerencsére Andrew, akit évek óta gyötört a munkahelyén, bizonyos feltételek mellett hajlandó belemenni a játékba. Persze a hivatal embereit nem egyszerű lóvá tenni: nincs mit tenni, a páros a vőlegény családjához utazik Alaszkába. Ott azonban nem úgy történnek a dolgok, ahogyan eltervezték.

Bazi nagy görög lagzi

Minden apuka arra vágyik, hogy lánya egy rendes férfihez menjen hozzá. Egy görög apuka álma pedig az, hogy lánya egy görög férfihez menjen hozzá, aki remélhetőleg még rendes is lesz. Toula harminc éves, szülei chicagói, görög éttermében, a Táncoló Zorbában dolgozik. A család legnagyobb rémületére pedig semmi jelét nem mutatja annak, hogy férjhez szeretne menni. Apja pedig már lassan bármilyen vővel kiegyezne. Aztán egy nap Toula egyre csinosabban kezd öltözködni, nem árulja el hol és mivel tölti estéit. Majd egyszer csak hazahozza Ian-t, aki szőke, vegetáriánus és egy cseppet sem görög. Ekkor pedig elszabadul a pokol. Persze nem kell aggódni, a végén csak meg lesz a Bazi nagy görög lagzi.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás