Kinek való? – Az egyenes fazonú menyasszonyi ruha

Kinek való? – Az egyenes fazonú menyasszonyi ruha

A menyasszonyi ruha kiválasztása az egyik legfontosabb és egyben az egyik legnehezebb dolog egy menyasszony életében. A szalononkénti akár több ezer ruha közül pedig néha szinte reménytelen vállalkozásnak tűnik a megfelelő ruha megtalálása.

Már négy menyasszonyi ruhafazonról beszéltünk eddig, áttekintve, hogy kinek lehet előnyös az adott fazon és esetleg kinek nem, valamint, hogy milyen stílusú esküvőkre érdemes választani.

Az A-vonalú menyasszonyi ruha kiérdemli az esküvői ruhák aduásza címet, hiszen nagyon sokféle módon alakítható és szinte minden alkaton jól mutat. A sellő fazonú ruha az, amellyel igazán drámai hatást érhetsz el, a görög fazonú menyasszonyi ruha pedig igazán romantikus és kényelmes viselet, kifejezetten remek a kicsit lazább, vagy vízparti esküvőkre. A báli fazonú ruha pedig inkább a formális, hagyományos esküvőkhöz illik, megidézve kislánykori álmainkat.

Lássuk hát az egyenes fazonú menyasszonyi ruhát

Már a fazon neve is sokat sejtett: az egyenes fazonú menyasszonyi ruhák szűken körbefogják a testet és minden vonalat, formát kihangsúlyoz.

Nagy előnye, hogy szinte mindenféle stílusú esküvőhöz illenek, legyen az egy meghitt báltermi-, vagy egy kicsit lazább, szabadtéri, vagy vízparti esküvő. Egyszerű szabásának köszönhetően sok módon variálható összhatása: pántnélküli változata rendkívül elegáns és szexi, míg egy csónak kivágással és hosszú ujjal igazán romantikus kinézetet kölcsönöz.

Az egyenes fazonú menyasszonyi ruha szoknyarésze is jól variálható. Egy kevésbé formális esküvőre remek lehet egy térdig érő szoknyával, míg a hosszú szoknya egy szép uszállyal pedig egy hagyományos templomi esküvőn is remekül megállja a helyét.

Az egyenes fazon, a sellő fazonú ruhákhoz hasonlóan leginkább a vékony testalkaton mutat jól, hiszen kiemeli a test vonalait. Az alacsonyabb hölgyeknek remek választás lehet, mivel hosszanti kivitelének köszönhetően magasabbnak tűnhetnek benne.

Testhez simuló fazonként azonban előfordulhat, hogy korlátoz a mozgásban, például kényelmetlenné válhat a tánc, vagy ülés közben így, ha bérled a ruhát mindenképpen alaposan próbáld ki a szalonban. Például ülj le benne többször, próbálj ki néhány tánclépést és forogj benne párat.

Az apróbb tökéletlenségeket eltakarhatod, ha egy nehezebb anyagú ruhát választasz, mert az jobban a helyén marad. A könnyed anyagok azonban minden vonalat kiemelnek.

Az egyenes vonalú menyasszonyi ruha tehát, remek lehet mind a hagyományos, mind a lazább esküvőkre, azonban mivel testhez simuló fazonról van szó, főleg a vékony testalkaton mutat jól.

A menyasszonyi ruha kiválasztásánál még sokat segít, ha tisztában vagy testalkatoddal is. Ehhez egy kis segítség:

Homokóra alak: Sokak szerint az ideális alkat. A szélesebb váll és csípő, a keskeny derékkal párosul.

Körte alkat: A körte alkatúaknak a csípőjük erőteljesebb, míg vállban és mellben kisebbek.

Alma, vagy V-alkat: A körte alkat ellenkezője. Jellemzője az erőteljes váll és a keskeny csípő.

Magas, fiús alkat: Teljesen egyenes, vékony testfelépítés jellemzi. Se a csípő, sem a vállak nem hangsúlyosak.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás