Menyasszonyi csokor virág nélkül

Menyasszonyi csokor virág nélkül

Pontosítva inkább élő virág nélkül. A csináld magad már az esküvők világába is betört és ennek köszönhetően rengeteg egyedi és varázslatos ötlet közül válogathatunk.

A varázslatos menyasszonyi csokor is fontos kelléke az esküvőnek. Manapság már csak az ember fantáziája szab határt a csodálatos alkotásoknak. Sőt szinte már bármiből lehet csokor: papírvirág, gombok, fonal, mind-mind potenciális alapanyag. A legnagyobb előnye az alternatív anyagból készült csokroknak, hogy megőrizhető. A papír, vagy textil virág nem szárad el, egyszerűen el lehet tenni emlékbe.

Azonban fontos megjegyezni a saját készítésű menyasszonyi csokroknál, hogy elkészítésük sok időt igényel. Ha valaki nincs benne „a csináld magad” műfajban bizony sok szenvedés és plusz anyag árán érheti el a megfelelő végeredményt. A belefektetett időt és energiát, előzetes gyakorlást a leírásokban nem igen szokták feltűntetni. Ha nem vagy teljesen biztos abban, hogy tényleg el tudod készíteni magad, inkább kérd profi segítségét. Nálunk meg van a kellő gyakorlat és sok egyéb ötlettel is segíthetnek.

Jöjjön hát 8 egyedi menyasszonyi csokor

Horgolt menyasszonyi csokor

A horgolást ugyan hamar el lehet sajátítani, azonban a főképen látható rengeteg virágot elég időigényes elkészíteni. Ellenben nagyon jól mutat és bárhol, akár ingázás közben is horgolhatunk. Az elkészítés trükkjeit Maize Huttontól tudhatjuk meg.

Óriás virág

Az óriási, színes virágok igazán egyedi hangulatot varázsolnak az esküvőre. Az ember el sem hinné, hogy egyszerű krepp-papírből van (persze a vastagabb fajtából). A Green Wedding Shoes meg is mutatja, hogyan készül.

Menyasszonyi csokor helyett óriás virágok

Virág helyett pillangó

Ez már valóban virág nélküli menyasszonyi csokor, azonban rendkívül mutatós alternatíva. Ötlet a Hill City Brides-tól.

Menyasszonyi csokor pillangókkal

 

Az origami mesterei

Csodásan mutat ez a menyasszonyi csokor, azonban ez az, amely rengeteg időt igényel! Lehet Kusudama virágként már találkoztál hasonlóval. Amit erről a technikáról érdemes tudni, hogy végtelen türelmet és precizitást igényel. (Saját tapasztalat alapján, ha nem pontos a hajtás, nem úgy ragad meg, az egész formának annyi.  – szerk.) Csak olyan vágjon bele, aki nagyon szeret origamizni és elegendő ideje is van rá! További trükkökbe a Capitol Romance avat be.

Menyasszonyi csokor origami virágokból

Textil virágok gombokkal a bohém menyasszonyoknak

Ez már egy egyszerűbben elkészíthető menyasszonyi csokor. A Wedding Chicks mutatja meg, hogyan készül.

Menyasszonyi csokor textil virágokból

Zsákvászonrózsa a rusztikus menyasszonyoknak

A rusztikus stílus már nálunk is terjedőben van. A stílus kedvelőinek lehet tökéletes a The 36th Avenue megoldása.

Rusztikus menyasszonyi csokor zsákvászonból

Könyvből készült csokor

Ez a csokor személyes kedvencem, mint könyvmoly engem első látásra meggyőzött. Csak legyen szíve az embernek feláldozni a könyvet hozzá és persze türelme a külön hajtogatott szirmok összeragasztására. Az elkészítésben a 100 Layer Cake segít.

Mesés menyasszonyi csokor

Gombold újra

Virág helyett gomb és gyöngy. Ennél a csokornál tényleg csak az ember fantáziája szab határt. Az Offbeat Bride mutatja meg, hogyan készül.

Menyasszonyi csokor gombokból és gyöngyökből

A fenti csokrok ugyan csak néhány a rengetegféle közül, amit találhatunk szerte az interneten, azonban remek példa arra, hogy érdemes elengedni a fantáziánkat az esküvőszervezésnél is.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás