Ezek voltak 2014 legkedveltebb esküvői zenéi

Ezek voltak 2014 legkedveltebb esküvői zenéi

Vannak párok, akiknek rendkívül egyszerűen megy a bevonuló- vagy a nyitótánchoz megtalálni a megfelelő zenét, azonban akadnak olyanok is, akik számára már inkább fejtörést okoz az igazi esküvői zene megtalálása.

Esküvői zenét a nyitótáncon kívül a polgári szertartásra szokás választani, például a bevonuláshoz, a gyűrűhúzáshoz, a gyertyagyújtáshoz, vagy homokszóráshoz, a szülőköszöntéshez és a gratulációk fogadásához.

Arról, hogy a párok tavaly mely zenéket választották a legszívesebben és mit érdemes figyelembe venni az esküvői zene kiválasztásánál, Dj Kertész Pétert kérdeztük.

“Ha egy párnak nincs konkrét elképzelése az esküvői zenét illetően, néhány rutinos kérdéssel hamar kiderítem, milyen a pár zenei ízlése, és van-e esetleg egy olyan dal, amely például a megismerkedésükhöz, az első találkozáshoz, az első csókhoz köthető, vagy csak egyszerűen illik hozzájuk a dal szövege. A segítségnek mindenki örül, mivel az ötleteink tárháza széles és van már rutinunk a pár stílusához való dal megtalálásában.

A szertartás alatt mindenképpen, vagy kevés énekkel rendelkező, vagy csak instrumentális, lassú, nyugodt tempójú dalokat szoktam ajánlani, ugyanis sokan kérik, hogy halkan menjen a zene a beszédek alatt is. Az instrumentális dalok nem zavarják meg a beszédeket, mivel nincs benne ének. Fontos hogy érzelmileg is kötődjenek a párok az elhangzott dalokhoz, hiszen ez is emeli az életük egyik legfontosabb pillanatának varázsát és értékét.

A nyitótánc zenéjének kiválasztására már szerencsére nincs ilyen “megkötés”. Nagy örömömre már egyre elterjedtebbek a modern nyitótáncok, ahol a tánc első körülbelül 30 másodpercében komoly páros tánccal nyitnak, majd pedig a vendégek legnagyobb ovációjának közepette elindul az őrület és a legkülönfélébb és leglátványosabb, vagy éppen egy vicces esküvői tánccal rukkolnak elő a párok például a Gangman Style vagy Michael Jackson féle Moonwalk mintájára.”

Ezek voltak 2014 legnépszerűbb esküvői zenéi:

Rúzsa Magdi – Szerelem

Tankcsapda – Mennyország tourist

Olivia Newton-John + John Travolta – You’re The One That I Want

Bee Gees – Stayin Alive

Daft Punk – Get Lucky

Michael Jackson – Billie Jean

Pharrell Williams – Happy

John Legend – All of Me

OneRepublic – Counting Stars

Clean Bandit Featuring Jess Glynne – Rather Be

Michael Jackson & Justin Timberlake – Love Never Felt So Good

Robin Thicke Featuring T.I. + Pharrell – Blurred Lines

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás