Amatőr vs. Profi esküvői videó

Amatőr vs. Profi esküvői videó

Az esküvő rendkívül költséges dolog, az esküvői videó pedig általában az utolsó dolog, amelyet a párok megrendelnek. Azonban, ha még egy amatőr rokon el is vállalja, hogy videót készít, amely igazán kedves gesztus, bizonyos dolgokat nem tud pótolni.

A kézikamerák, okostelefonok idejében lassan már szinte mindenki felcsaphat amatőr fotósnak és videósnak. Ez azonban egy esküvő alkalmával nem mindig szerencsés dolog. Ma sokan kifejezetten kérik is, hogy a nagy nap maradjon „unpluged”, azaz mindenki tegye a táskája mélyére az „okoskütyüket” és csak egyszerűen élvezze az eseményt. Ez még az esküvői fotós szempontjából is igen előnyös lehet, hiszen ha valaki más is „belevakuzik” a fotóba, oda lehet a kép, a megörökített pillanat.

Miért érdemes profival készíttetni az esküvői videót?

Mint, ahogy a bevezetőben is említettem rendkívül kedves gesztus, ha egy rokon, vagy jó barát bevállalja, hogy saját kézikamerájával felveszi az esküvőt. Azonban ők elsősorban vendégek az esküvőn és valószínűleg nem sok esküvőn jártak ez előtt, ellentétben egy profi esküvői videóssal, aki akár több tucat esküvőt is a háta mögött tud már.

Egy barát, vagy rokon veletek örül, szintén élvezi a pillanatot, így viszont előfordulhat, hogy a nagy örömben lemarad egy-egy pillanatról, vagy nem úgy sikerül rögzíteni azt. Az ilyen eseményeknél pedig rendkívül fontos, hogy megfelelően legyen rögzítve, hiszen ezt nem lehet megismételni. A profi esküvői videós a tapasztalatának köszönhetően már szinte megérzi, hogy rendkívüli pillanat követezik, és csak arra figyel, hogy ezeket megörökítse. Sőt azt is jól tudja már, hogyan legyen ott, hogy mégis „láthatatlan” maradjon.

Azonban nem csak a rögzítésre vonatkoznak szabályok. Egy videó, legyen az bármilyen, összeállítására komoly szabályok vonatkoznak és megfelelő tudás szükséges hozzá, hogy végül a nyersanyagból, egy élvezhető, kerek egész „filmet” kaphassunk. Az amatőr videók általában teljesen nyersen kerülnek végül a párhoz, amin aztán olyan részleteket is viszont láthatnak, amiket nem biztos, hogy szeretnének. Azonban profi esküvői videó teljesen megszerkesztett formában, egy valódi kis filmként kerül átadásra. Életetek legromantikusabb filmjeként.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás