Kinek való? Az A-vonalú menyasszonyi ruha

Kinek való? Az A-vonalú menyasszonyi ruha

A menyasszonyi ruha kiválasztása az egyik legfontosabb és egyben az egyik legnehezebb dolog egy menyasszony életében. A szalononkénti akár több ezer ruha közül pedig néha szinte reménytelen vállalkozásnak tűnik a megfelelő ruha megtalálása.

A döntésben sokat segíthet, ha a menyasszonyi ruha fazonokkal, valamint az alkatunkkal tisztában vagyunk. Ezzel máris tudunk kicsit szelektálni és talán “csak” ezerféle ruha közül kell kiválasztanunk a megfelelőt.

Először is gyorsan fussuk át, hogy a különböző alkatoknak milyen jellemzője van:

  • Homokóra alak: Sokak szerint az ideális alkat. Szélesebb váll és csípő, a keskeny derékkal párosul.
  • Körte alkat: A körte alkatúaknak a csípőjük erőteljesebb, míg vállban és mellben kisebbek.
  • Alma, vagy V-alkat: A körte alkat ellenkezője. Jellemzője az erőteljes váll és a keskeny csípő.
  • Magas, fiús alkat: Teljesen egyenes, vékony testfelépítés jellemzi. Se a csípő, sem a vállak nem hangsúlyosak.

Elsőként kezdjünk a talán legkedveltebb menyasszonyi ruha fazonnal, az A-vonalú ruhákkal:

Az A-vonalú menyasszonyi ruha az esküvői ruhák aduásza.

Szinte minden alkatra kiválóan illik. Felül feszes és testhez simuló, deréktól lefelé pedig folyamatosan, egyenes vonalban bővül. A derékvarrásnak köszönhetően magasnak és karcsúnak tűnhetünk benne. A körtealkatúaknak pedig kifejezetten előnyös a hangsúlyos derékrész miatt.

Az A-vonalú menyasszonyi ruha hosszú, földig érő szoknyával, esetleg egy kis uszállyal kiváló választás az egyszerű, klasszikus elegancia híveinek. Rövid szoknyával (térdig, vagy bokáig érő) pedig kifejezetten remek az elegáns, de bohém menyasszonyok számára.

Az A-vonalú ruhák sokféle anyagból készülhetnek: A selyemből készültek általában egyszerűek és szép esésüknek köszönhetően igazán nőies külsőt kölcsönöznek. Emellett készülhetnek még például organzából, vagy más erős tartású anyagokból is, amely inkább a ruha vonalát hangsúlyozzák. Természetesen a csipke és a gyöngydíszítés sincs kizárva, sőt színes betétekkel, szalagokkal igazán stílusos, trendi lehet a menyasszonyi ruha. A különféle anyagok kombinálásával pedig (a felső és az alsórész különböző anyagból készül) igazán drámai hatást érhetünk el.

Tehát az A-vonalú menyasszonyi ruha nem csak a legtöbb alkatra ideális, de rengeteg stílusnak is megfelelhetnek, igazán remek választás lehet bármely menyasszonynak.

A következő alkalommal a sellő fazonról ejtünk pár szót.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás