Buszon készült menyasszonyi ruha

Buszon készült menyasszonyi ruha

A „Csináld magad” az esküvők világában is egyre nagyobb teret hódít magának. Egy amerikai menyasszony, Chi Krneta úgy gondolta, hogy méregdrága menyasszonyi ruha helyett egy különleges, saját készítésű darabban vonul az oltár elé, amelyet ingázás közben, a buszon készített el.

Hazánkban a menyasszonyok legnagyobb része kölcsönzi a ruhát, főleg azért, hogy kímélje az esküvői költségvetést. Amerikában azonban a hagyomány szerint saját ruhát vesznek a menyasszonyok, amelynek esetenként igen borsos lehet az áruk. Ott egy menyasszonyi ruha körülbelül 1200 dollártól (kb. 336 000 FT) kezdődik, a határ pedig természetesen a csillagos ég. (A legdrágább, amiről én hallottam egy amerikai, menyasszonyi ruhákkal foglalkozó műsorban 21 ezer dollárba, majdnem hatmillió! forintba került. – szerk.)

A szóban forgó menyasszony ezért is dönthetett úgy, hogy saját maga készíti el álmai menyasszonyi ruháját. Ehhez pedig nem volt másra szüksége, mint egy horgolótűre és körülbelül 30 dollárnyi (8000 Ft) hímző fonalra. Majd a napi ingázás közben, a buszon nekilátott a horgolásnak.

Öthónapnyi munkájába került ugyan, azonban az eredmény lélegzetelállító lett. Csodálatos csipke menyasszonyi ruha született, amely tényleg az alkalomhoz méltó volt.

Buszon készült menyasszonyi ruha

A végső ruhához még készült – szintén saját kezűleg – egy alsó, bélés rész, valamint egy öv is.

A menyasszony leírása szerint, a menyasszonyi ruha mosógépben is mosható és később más kiegészítőkkel és béléssel más alkalmakra is felvehető. Tehát még csak nem is kell arra a szomorú sorsra jutnia a ruhának, hogy a szekrényben áll és porosodik.

Fotó: flickr.com

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás