Esküvői fotó stresszmentesen

Esküvői fotó stresszmentesen

A hagyományos – értsd a beállított esküvői fotó – néha nagyon nehezen tud elkészülni, főleg, melyen rajtatok kívül más is szerepel. Mivel ezek az esküvői képek a legfontosabbak, összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan lehet stressz-mentes a fotózás.
Nevezz ki egy kikiáltót, ha nincs vőfély, vagy ceremóniamester
Jelölj ki valakit, aki összeszedi a „hívatott” családtagokat a fotózáshoz. Ehhez ideális választás természetesen a vőfély, vagy ceremóniamester, akár a leghangosabb koszorús lány, vagy unokatestvér. A ceremónia mester feladata nem csak az, hogy összeszedje a családtagokat, hanem, hogy a helyszínen is tartsa őket!

Találd ki előre a fotózás helyét és időpontját
Tervezd meg előre milyen helyszínen és persze mikor szeretnétek elkészíteni az esküvői fotókat. Szabadtéri helyszínnél gondoskodjatok esőtervről is. Emellett szóljatok mindenkinek az időpontról és a helyszínről, akiket szeretnétek, ha rajta lennének a képeken.

A családot előre
Az esküvői képeket, amelyeken csak a családtagok vannak rajta, érdemes lehet elkészíteni még a ceremónia előtt. Talán a család ekkor még kevésbé „zizzent”.

Legyen elég idő a képekre
Nem hangsúlyozhatjuk eléggé, hogy szánj elég időt az esküvői képek elkészítésére. Ha van egy listád a „legszükségesebb” fotókról, akkor jól lehet tervezni az alapján, de mindig kell egy kis plusz időt számítani a helyezkedésekre, az „elkóborlóra”, a váratlan helyzetekre. A kreatív fotók elkészítésének ideje minimum egy-másfél óra, és akkor még nem számoltunk a családi képekkel.

Vegyétek számításba a családi vitákat
Sajnos előfordulhat, hogy egy-egy régi családi vita még az esküvőn is fortyog. A nagyobb problémák elkerüléséért pedig egyszerűbb, ha nem erőltetjük a közös képeket. Erről azonban nem árt beszámolni a fotósnak is.

A profi az profi
Néha a legkiválóbb tervezés ellenére sem úgy sikerülnek a dolgok, mint szeretnéd. Ekkor sem kell kétségbe esni, hiszen a profi fotós már az ilyen váratlan helyzetekben is remekül helyt tud állni, valamint mindenre meg van a maguk jól bevált trükkje (például, hogyan bírják rá az „aprónépet”, hogy a kamerába nézzenek).

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás