Így közöld, hogy egy személyre szól az esküvői meghívó

Így közöld, hogy egy személyre szól az esküvői meghívó

Az esküvőszervezés egyik talán legnehezebb része a vendéglista összeállítása. Ennek pedig van még egy „húzós” része: hogyan kérjétek meg a vendégeiteket, hogy ne hozzanak plusz egy főt, ha kisebb esküvőt terveztek.

Az esküvői meghívó címzése is sokat segít
Ha már az esküvői meghívón világossá teszitek, hogy limitált a vendégszám, és konkrétan az adott személy a meghívott, sok kényelmetlenségtől meg tudjátok magatokat kímélni.

Esküvői fórum
Külföldön már divatba jött, hogy az ifjú pár csinál egy saját esküvői weboldalt. Ha nem is csinálnátok ezért egy külön oldalt, érdemes készíteni egy külön kis esküvői fórumot (mondjuk egy külön e-mail címet), ahová minden esküvői levelet fogadhattok és azzal kapcsolatos dokumentumokat is feltölthettek. Például egy esküvői fórumot is, akár Facebook-on, amelyben többek között azt is tisztázhatjátok, miért nem szeretnétek, ha mindenki plusz egy főt hozna. Például:

“Hozhatok plusz egy főt?
Nem, csak akkor, ha már nagyon jól ismerjük. Sokat dolgoztunk azon, hogy egy bensőséges esküvőt szervezzünk, amelyen a hozzánk legközelebb állókkal tudunk ünnepelni. Ha további kérdésed lenne az esküvőnkkel kapcsolatban kérlek, használd valamelyik elérhetőségünket.”

Hivatkozzatok a limitált lehetőségekre
Ha még további magyarázatra is szükség lenne, akkor még mindig lehet hivatkozni a helyszín szűkösségére. „Sajnos a helyszín méretei limitáltak, ha mindenki hozhatna plusz egy főt, már egyszerűen nem férnénk el.”

Oszd meg és uralkodj!
Ha túlzottan nagy dilemmát okoz, hogy lehessen-e hozni plusz egy főt vagy sem, akkor is van lehetőség: Maga a fogadás továbbra is legyen szűk körű, azonban az esküvő többi része (amely nem jár akkora anyagi vonzattal, ha többen érkeznek), legyen mindenki számára „nyitott”, így többen osztozhatnak az örömötökben.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás