Készülj fel! Gyakori esküvői dilemmák és megoldásaik

Készülj fel! Gyakori esküvői dilemmák és megoldásaik

Egy esküvő megszervezése közben rengeteg probléma merülhet föl. Ezek között van, ami szinte mindenkinél felmerül. A leggyakoribb esküvői dilemmák és esetleges megoldásuk következnek.

Mi van a vendégekkel, akik nem válaszoltak?
Néhány meghívott nem válaszol, hogy eljön-e vagy sem. Ez mindenkinél előfordul és a legegyszerűbb, ha megkérsz egy vagy két koszorús lányt, hogy érdeklődjenek utána azoknál, akik nem válaszoltak. Ha pedig valaki mégis betoppan az esküvőre, annak ellenére, hogy nem válaszolt ezzel kapcsolatban, akkor pedig mosolyogj és találjatok neki helyet, hiszen senki nem akar vitát, veszekedést az esküvőn.

Mi legyen akkor, ha a vőlegény nem érdeklődik annyira az esküvőszervezés iránt?
Ezt semmiképp se vedd a szívedre. A férfiak többsége nem szokott a virágok és színek iránt érdeklődni. Az, hogy ezek iránt kevésbé érdeklődik, az nem jelenti az, hogy a házassággal kapcsolatban is ugyanígy érez. Plusz vőlegényed valószínűleg tudja, hogy fontos dolog a számodra és azt szeretné, ha te lennél a legboldogabb, így hagyja, hogy te döntsd el a dolgokat.

Mi legyen a panaszkodó koszorúslánnyal?
A komoly esküvői dilemmák között szerepel a panaszkodó koszorúslány. Sok esetben a tanú elintézheti a dolgokat. Azonban lehet, hogy bizonyos kiadásokat nem tud magának megengedni. Ennek elkerülése érdekében már a kezdetektől őszintének kell lenned a koszorúslányaiddal. Hagyj nekik egy kis időt átgondolni, hogy tudják-e vállalni az összes kötelezettséget. Ha pedig valamelyikük még sem tudja, akkor se vedd sértésnek és ne befolyásolja a kapcsolatotokat.

Kit húzzunk ki a vendéglistáról helyhiány miatt?
Erről már többször is volt szó, hogy a vendéglista óriási gondokat okozhat. Erre mindenképpen készülj fel, hogy ez nem lesz könnyű mulatság. Egy előző cikkünkben már összegyűjtöttük néhány tanácsot, hogyan állítsd össze a vendéglistát.

Mi legyen a mobiltelefonokkal?
Manapság az okos telefonok mindenkinél ott vannak, amik már fotózáshoz is használhatóak. A legtöbb vendég pedig szeretné is megörökíteni a boldog pillanatokat. Azonban ezek elronthatják a képeket. Remek lenne a fotó, ha valaki nem tartaná a mobilját, vagy esetleg tabletjét a háttérben. Vagy pedig a másik fényképezőgép vakuja belevillan a profi fotóba, ami így teljesen elrontja a fényeket. Figyelmeztessétek a vendégeiteket e-mailben, vagy a fogadórészben egy kis üzenettel, hogy legyenek kedvesek használaton kívül tartani az okos telefonokat és csak élvezzék a pillanatot.

Legyenek gyerekek vagy se?
Ha nagyon nem szeretnéd, hogy gyerekek legyenek az esküvőn, akkor ezt már a meghívóban tűntesd fel. Ha mégis jönnek gyerkőcök, gondoskodj számukra is elfoglaltságról: rajzeszközökről, színezőkről, építőjátékok, amivel elfoglalhatják magukat. Ha pedig a szüleik mellé kerülnek a vacsoránál, akkor biztosan nem okoznak gondot, hiszen a szüleik figyelni tudnak rájuk.

Milyen kívánságokat vegyek figyelembe a menü összeállításánál?
Rengeteg különféle kérés érkezett a menüvel kapcsolatban és nem tudod mihez kezdj velük. A vegetáriánus külön menüt általában már eredetileg betervezik, ugyanez áll az ételallergia esetén is. Ezt a szolgáltatóval egyszerűen meg lehet beszélni és beterveztetni. Azonban ha csak szimplán válogatásról lenne szó, (inkább ennék csirkét, nem szeretem ezt a fajta halat) akkor azt inkább hagyd annyiban. Bármennyire is próbálkozol, mindenki igényét nem fogod tudni kielégíteni.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás