Így legyél a legjobb násznagy

Így legyél a legjobb násznagy

Akárhogy is, de a násznagyoknak, a koszorúslányokhoz hasonlóan fontos szerep jut, még ha kevésbé összetettebb is a feladatuk. Összeszedtük az öt legfontosabb dolgot, hogy biztosan jó násznagy legyél.

Ajánld fel a segítséged
Igen, alap dolog, de nagyon sokat jelenthet az ifjú pár számára, ha tudják, biztosan számíthatnak rád a szervezésben is. Attól nagy valószínűséggel nem kell félned, hogy végeláthatatlan feladatmennyiséget sóznak a nyakadba, de ha megkérnek valamire, segíts nekik.

Ne kritizáld, vagy poénkodj a házassággal
Az egyik legjobb barátod élete egyik legnagyobb lépését készül megtenni, így a „vége az életének” és hasonló jellegű megállapítások nem igazán az alkalomhoz illőek. Pláne, hogy ez jelentősen fokozhatja az esküvő miatti stresszt, a menyasszonynál is. Hidd el egyáltalán nem vicces ilyen helyzetben. Még, ha úgy is érzed, hogy te nem állsz készen az ilyen elköteleződésre, akkor se beszélj negatívan a házasságról. Mint násznagy a feladatod a vőlegény támogatása.

Ne halasztgass semmit
Az egyik legnagyobb hiba, amibe beleeshet ilyenkor az ember, hogy túl sokáig vár bizonyos dolgokkal. Például a beszédírással. Nagyon rosszul fogod magad érezi, ha csak az utolsó pillanatban dobod össze és egy semmit mondó köszöntés lesz belőle a többiekéhez képest. Szánj minden feladatodra elég időt!

Vedd ki a részed a legénybúcsú szervezéséből
Persze a főszervezés a vőlegény tanújának a feladata, de a legénybúcsú elég nagy feladat ahhoz, hogy elkelljen a segítség. Elvégre a te pénzed is benne lesz a dologban és biztosan felejthetetlen estét szeretnétek szervezni a vőlegénynek. Gyűjts te is ötleteket, hogy mit csináljatok, helyeket, hogy hova mehettek. Egyről azonban ne feledkezz meg: a vőlegénynek kell magát a legjobban éreznie, így az ő stílusát, elvárásait kell figyelembe venni, nem a sajátodat!

Ellenőrizd magad!
Persze számodra is egy remek parti az esküvő, de mint a vőlegényhez közel álló személy, aki így egy kicsit osztozik a rivalda fényen, nem kezdhet féktelen tombolásba. Mielőtt megőrülsz, gondolj erre: Ne te legyél az, akire a vendégek azért emlékeznek, mert már a vacsora felénél kidőlt vagy valami gusztustalan dologgal sikerült „elkápráztatni” őket. Érezd jól magad, táncolj és örülj barátod boldogságának.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás