A különleges menyasszonyi csokor

A különleges menyasszonyi csokor

A menyasszonyi csokor ugyan a vendégek számára apróságnak tűnhet, azonban nagyon nagy jelentőséggel bír. Néhány aprósággal és ügyes ötlettel az esküvő alatt még különlegesebb lehet, és még utána is sokáig szép emlék maradhat.
Valami kék
A „valami kék” általában a harisnyakötő lesz. De miért ne lehetne olyan is kék, amit kicsit többen láthatnak. Rendkívül szépek a kék virágok is, miért is ne készülhetne belőlük menyasszonyi csokor.

Apró emlékek
Egyre divatosabbak és egyre több félét lehet beszerezni az apró medálokból, amelyekben régi családi fotók kaphatnak helyet és kerülhetnek rá a menyasszonyi csokorra. Így még az is veled lehet a nagy napodon, aki már sajnos nincs közöttünk.

Régi ékszerek
Ha pedig már ott tartunk, hogy mivel lehet díszíteni a csokrot, ami sokat jelent számunkra: A nagymama régi brossa, vagy anya nyaklánca, amit kicsinek mindig olyan nagy kedvvel próbálgat az ember, rendkívül személyessé teheti a menyasszonyi csokor hangulatát.

Fényképek
Készíttetess néhány kedves fényképet a menyasszonyi csokor felhasználásával is. Például készülhet kép a cipőről és a csokorról egymás mellett, vagy le lehet kapni a készülődés egyik pillanatát a csokor mögül. Az esküvői fotós biztos ad néhány kreatív ötletet, hogy megörökíthesd a menyasszonyi csokrodat is.

Legyen asztaldísz
Véget ért a ceremónia és sorban köszöntitek a vendégeket, a csokor pedig valahová félre kerül, hiszen ilyenkor már inkább csak útban van. Ne vesszen el valahol oldalt! Tedd egy vázába és legyen dísze a vendégkönyv asztalának, a fogadó asztalkának, vagy egyenesen akár a főasztalnak is.

Konzerválás
Ennek módja lehet a kiszárítás, vagy préselés. Kiszárítva még jó ideig a lakás dísze is lehet egy szép vázában. Vagy le is préselhetitek a virágokat és utána az esküvői fotóalbum dekorációjaként is használhatjátok. Ha viszont úgy érzed, ez neked nem elég és az egész csokrot meg akarod a teljes formájában tartani, gondolkodj el az alternatív módszerrel készült csokrokon. Például már gyönyörű selyemvirágokat (amelyek megszólalásig hasonlítanak az igaziakra) is készíttethetsz, és ezek nem csak a csokor elkészítésére lehetnek jók.

Emlékezés módja
Egy könnyfakasztó új trend is kezd terjedni. A menyasszonyok az esküvő után annak sírjára helyezik a csokrot, akit a legjobban szerettek volna, ha velük van a nagy napon.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás