Itt az első Bridal Mirage esküvői fátyol kollekció

Itt az első Bridal Mirage esküvői fátyol kollekció

Néhány hónapja még csak terv volt, mostanra visznont meg is valósult Gajdácsné Gombos Erika terve, az első Bridal Mirage esküvői fátyol kollekcióval. A fátlyak mellett különféle kiegészítők is helyet kaptak a fotózáson.

Legutóbbi találkozásunk alkalmával éppen az első kollekciód bemutatóját tervezted, a közelmúltban pedig le is zajlott a fotózással egybekötött bemutató. Esküvői fátyol és kiegészítők tervezésével, alkotásával is foglalkozol. Az első kollekciódban mik kaptak helyet?

A főszerepet a különböző típusú fátylak, fejdíszek kapták elsősorban és nem lettem volna én ha nem teljes a kép egy hozzá passzoló menyasszonyi övvel, ékszerrel és kitűnő lehetőség volt, hogy kipróbáljam magam e téren is.

Miért volt fontos számodra ez a bemutató?

Szerettem volna egy olyan sorozatot, ahol lehetőségem nyílik különböző alaptípusokat bemutatni és mindez egységes. Vári Dénes segítségével egy olyan sorozatot készítettünk, ami tartalmazza mindazt az információt, ami az egyedi rendeléshez szükséges, amit egy átlagmenyasszony is könnyedén megért és ezáltal a döntését is könnyebben megtudja hozni, mert sokszor kérdezik tőlem, hogy mi illik a ruhájához. Ez a fotózás tökéletes volt, a ruhák tökéletesen bemutatták, hogy a kiegészítők milyen csodákra képesek. Egy mozdulattal modern menyasszonyból csodás romantikus menyasszonyt tudtunk varázsolni, úgy hogy mindkettő passzolt a ruhához, a modelljeink pedig éltek a kiegészítő adta lehetőséggel.

Hogyan zajlott a fotózás?

Kicsit döcögősen indult, de sikerült gyorsan összecsiszolódnunk és nagyon jó hangulat lett. A nap végére pedig borzalmasan elfáradtunk mindannyian. Rendkívül élveztem a modellek adta lehetőséget, hogy én rakhattam össze az öltözéket és a menyasszonyokon csak olyan kiegészítő volt, amit én készítettem. A helyszín által adott minden lehetőséget kihasználtunk úgy, hogy mindenki elképzelése érvényesüljön. Fontos volt számomra, hogy ne csak rólam szóljon a fotózás, hanem a modelljeink is felvegyék a számukra legszimpatikusabb kiegészítőket, és nagyon élvezték, ahogy a fotósunk is aki nagyszerűen élt a fátylak adta lehetőséggel. Így visszagondolva kicsit vicces az a kijelentés, amit egy fotóstól olvastam pár éve, miszerint az esküvői fátyol kimegy a divatból, de addíg míg egy menyasszonyban ott van az a kislány aki mindig a nagy napról álmodozott, addig soha.

Bridal Mirage - első kollekció

Korábbi interjúnkban is beszélgettünk arról, hogy milyen nagy értéke van a kézzel készült esküvői kiegészítőknek, te továbbra is ezt a vonalat erősíted. Elsősorban miért keresnek meg a menyasszonyok?

Ahogy ők fogalmaznak, nekik kell az a plusz amivel kitűnnek, amitől igazán különlegesnek érezhetik magukat. A divat nagyon gyorsan változik és a menyasszonyok szeretik követni a külföldi trendeket, de a hazai szalonok inkább a ruhákra fektetik a hangsúlyt, így nem szokatlan hogy egy külföldi oldalon talált kép inspirál egy kiegészítőt. Sajnos az sem szokatlan, hogy a szalonok csak az utolsó héten mutatják meg a fátyol kínálatukat, amit elég rizikósnak tartanak a menyasszonyok a folyamatosan változó kínálat miatt.

Immár vége a 2014-es esküvői főszezonnak, mik a tapasztalataid, melyik esküvői fátyol volt 2014-ben a legnépszerűbb?

Egyre nagyobb teret hódít a Júlia fátyol. Mondhatni egy kicsit vissza is szorította a mantillákat, de a középenhúzott fátylak még mindig közkedvelt darabok. Egyre jobban észre lehet venni a párhuzamot a ruhák és a középenhúzott fátylak között, mert vagy nagyon dús, vagy nagyon visszafogott ráncolással kérik. Birdcage fejdíszekben is változás történt. Egyre jobban szeretik a kisebb változatát amit előszeretettel szeretnek virággal díszíteni.

Bridal Mirage - esküvői fátylak - fotó: Vári Dénes

Min dolgozol éppen?

A szeptember még sok csodálatos esküvőt tartogat magában. Két munka között pedig olyan nagykereket kutatok fel, akiktől olyan alapanyagokat vásárolhatok, amik segítségével minőségi alapanyagokkal követhetem a trendeket és amivel szélesíthetem a kínálatot is. Közben a háttérben egyéb munkálatok is folynak, mint például elkészült a lógóm, ami másnak apróság de nekem hatalmas dolog.

Legutóbb említetted, hogy lassan saját boltod, szalonod nyílik, sikerült ez ügyben előrébb lépned?

A szalon kialakítása jelenleg folyamatban van. Jelenleg olyan bútorokat szereztünk be amik kis átalakítással de tökéletes lesz, abba az enteriőrbe amire úgy vágyom. Nem szeretem a felesleges cicomát mert az csak elveszi a lényegről a figyelmet és ez fog megmutatkozni itt is. Szeretném, ha ez a hely nem csak nekem, hanem az odalátogató menyasszonyoknak is nyugtató hatással lenne, hiszem egy esküvő leszervezése hatalmas feladat.

Most, hogy megvolt az első kollekciód bemutatója, mik a terveid?

Annyira jól éreztük magunkat, hogy lesz folytatás. A trend a menyasszonyok elképzelése, az új anyagok, technikák megismerése egyszerűen követeli a folytatást. A mi célunk mindig is az a bizonyos plusz volt amitől a menyasszony érzi, hogy nem tucat árút hanem egy olyan kiegészítőt kap a kezébe, amit hosszas szervezés, tervezés előz meg annyi különbséggel, hogy elkezdjük a saját tervezésű kiegészítők készítését. Egyedi rendelésnél a menyasszonynak megvan adva a lehetőség, hogy a kezemet irányítsa, és az ő elképzelései alapján készítsem el a kiegészítőjét.

Ejtsünk néhány szót a kiegészítőkről is mert, az esküvői fátyol csak egy része annak amivel foglalkozol, mi mindent készítesz még?

Egy menyasszony öltözékébe számos olyan kiegészítő van amit én is nagyon szívesen elkészítek, most lesz egy pár vonal amiből készítünk minta darabokat és majd a kedves menyasszonyok majd eldöntik mi az igényük. Terveim között szerepelnek a fejdíszek, kreatív gyűrűpárnák, övek, virágok amiket menyasszonyok és koszorúslányok egyaránt viselhetnek, és kipróbálom magamat táska terén is hiszen látom, hogy egyre nagyobb igény van erre is

Fotók: VÁRI DÉNES

Bridal Mirage Facebook oldala

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás