Egy jó esküvői pohárköszöntő

Egy jó esküvői pohárköszöntő

A jó esküvői pohárköszöntő fontos egy esküvőn, azonban nem lehet mindenki író és költő. Persze ettől még szeretne sziporkázni, miközben átadja jókívánságait az ifjú párnak. Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan írj remek pohárköszöntőt.
Nem ciki jegyzetelni! Nyugodtan írd le egy szép kis papírra vagy kártyákra az esküvői pohárköszöntő szövegét. Így biztosan nem kell megszakítanod fölösleges szünettel, vagy „őzéssel”. Mindenképpen egy kis köszöntéssel kezd, és ne felejtsd el a szívmelengető, jókívánságokkal tűzdelt lezárást.

Vedd figyelembe a közönséget! Olyan történeteket mesélj el, amiket a nagymama is nyugodt szívvel végig hallgathat. Az égő sztorik csak a bajt okozzák. Figyelj arra is, hogy ne pakold teli olyan „belsős” poénokkal, amelyeket csak a közeli barátok értenek meg.

Ne hadarj! Valószínűleg így is előfordulhat, hogy többen nehezen fognak hallani. Gyakorolj egy kicsit, hogy a nehezen kimondható szavakat is jól tudd artikulálni és közben memorizálni is tudod a szöveget. Ne ijedj meg, hogy mennyi ember előtt kell felszólalnod, ilyenkor egy kicsit te is élvezheted a rivalda fényt.

Sírás és nevetés. Ha nem vagy egy vérbeli stand upos, akkor inkább ne erőltesd a poénokat. Ahhoz hogy megnevettesd a közönségek, lehet egy régi vicces történetet elővenni a párról. Persze a ciki témát itt is hanyagoljuk a pár érdekében, még egyszer: nem a leégetés a cél! Érdemes kipróbálni több verziót is. Ha nem vagy biztos kérdezd meg a pár egyik tagját a történetet illetően. A nevetés mellett a könnyek is kellenek. Bár egyesek úgy érezhetik, hogy nem illő, de igenis meg kell említeni azokat, akik nem lehetnek ott az ifjú párral.

Mondd el a nyilvánvalót is! Igen lehet unalmas és hatvannyolcan elmondták már, de akkor is dicsérd meg, hogy milyen gyönyörű a menyasszony és koszorús lányai, a vőlegény milyen szerencsés és, hogy a szülők milyen büszkék lehetnek gyermekeikre.

 

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás