Felejthetetlen esküvő: Esküvői papírozás

Felejthetetlen esküvő: Esküvői papírozás

Szeretnétek, ha nem csak kettőtök számára lenne felejthetetlen az esküvő hanem a teljes vendégseregletnek sem. Rövid cikksorozatunkból témánként 4+1 inspiráló ötletből meríthettek ihletet, hogy az esküvőtök emlékezetes legyen.
Papírozás alatt persze nem a házasságlevélre gondoltunk. Néhány aranyos ötletet szeretnénk adni, amivel színesebbé tehetitek a meghívókat és a programfüzeteket.

1. Meghívó:
Nagyon szép esküvői meghívókat lehet kapni, azonban már ezzel is sugallhatjátok, hogy egy felejthetetlen esküvőre invitáljátok vendégeiteket. Kitalálhattok hozzátok illő témát, például egy filmkedvelő pár egy moziplakátot készített, mint esküvői meghívó. Vagy akár már a programokból is ízelítőt adva rajzban is kifejezhetitek, mi vár a veletek ünneplőkre.

2. Eljegyzési fotó
Érdemes feldobni egy kicsit az eljegyzési fotót, mert később rengeteg mindenre fel lehet használni az emlékezésen kívül is: például leánybúcsú dekorációként, vagy vendégkönyv borítóként is. A legegyszerűbb módja, hogy néhány albumkészítő dekorációval kicsinosítjuk a képet.

3. Programfüzetek:
Ne csak egyszerűen soroljátok fel a programokat. Készítsetek programfüzeteket, így talán az is kiküszöbölhető, hogy valaki elfelejti az időpontokat. Nagyon kedves a zsebkendős programfüzet. Az események mellé, egy papír zsebkendő is van „csatolva”, így az érzékeny pillanatokra is egyszerű a megoldás. De kevésbé drágának tűnő megoldás is van, mint például, ahogy az a pár tette, aki egy repülőn ismerkedett meg: az egyszerű programlapból repülőt hajtogattak.

4. Ültető kártyák
Egyszerű módja is lehet az ültető kártyák egyénre szabásának. Például az adott illetőre szabott egyéni jellemző piktogramokkal, vagy rajzocskákkal díszíthetitek a kártyát. Azonban nem feltétlenül kell papír alapú ültető kártyákat használnotok. Lehet a szalvéta is ültető kártya, vagy bármely egyéb anyagokból is készíthettek (pl.: falapocskák). Tehettek a pohárra is kártyát, vagy valami apróságot is elláthattok nevekkel, amelyeket a parti végén haza is vihetnek a vendégeitek (pl.: mini kövirózsa, ajándékbatyu, amiben egy kis csokoládé van). Az én személyes kedvencem, amelyet internetes szörfözéseim alatt találtam: a névvel ellátott iránytű.

4+1. Esküvői Vendégkönyv
Erről sem szabad megfeledkezni, hiszen rengeteg emléket őrizhettek meg így. Dobjátok föl például úgy, hogy fotós könyvet készítetek belőle: az esküvőn a nevükkel ellátott oldalra a vendégek írhatnak pár sort, majd egy esküvőn készült képet mellé tudtok ragasztani. Azonban nem csak a hagyományos könyv formában lehet ezt megvalósítani. Az ültető kártya mellé mellékeljetek egy plusz kártyát, amelyre rá tudnak írni néhány kedves gondolatot, majd az esküvő végén egy dobozba összegyűjthetitek ezeket. Ezt akár a dekorációba is be tudjátok építeni.

Fotó: Renifoto (Török-Bognár Renáta)

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás