Kilenc tipp a gyönyörű arcbőrért a nagy napra

Kilenc tipp a gyönyörű arcbőrért a nagy napra

Az esküvő szervezés igen stresszes tud lenni, és ez bizony kihatással lehet az egészségedre, így az arcbőröd kinézetére is.  A lenti esküvői szépségtippek segítségével megelőzheted a fő problémákat, és sokat tehetsz arcbőrödért. Lássuk mit kell tenned a gyönyörő arcbőrért?

Dupla tisztítás: Erről sosem szabad megfeledkezni, főleg ha minden nap sminkelsz. Először a sminket töröld le, amihez a legjobb az olajos sminklemosó, amely a nap folyamán arcodra rakódott koszt is letisztítja. Majd használj krémes vagy gél állagú arclemosót, hogy felfrissít-hesd arcodat. Ügyelj arra, hogy bőrtípusodnak megfelelő terméket válasz.
Tonizálás: Bár ez nem feltétlenül szükséges, érdemes beiktatni. Fontos, hogy mindenképpen alkoholmentes tonikot válassz, hogy ne szárítsa ki bőrödet.
Arcradír: Heti egyszer érdemes egy gyengéd arcradírt használni, hogy eltűntethesd az elhalt hámsejteket.
Hidratálás: A napi hidratálásnak nem szabad elmaradnia, főleg a stresszes napokban. Azonban vigyázz milyen terméket választasz! Igyekezz minőségi, a bőröd típusának megfelelő hidratálót választani. Ha nem vagy biztos benne, ne félj mintát kérni!
Szérum: Miért ne? Bár lehet, hogy ez több időt vesz igénybe, de ezek sokkal koncentráltabb hatóanyagokat tartalmaznak és rengeteg féle bőrproblémára lehet már kapni. Természetesen itt is vedd figyelembe, hogy a bőrödnek legmegfelelőbbet válaszd.
Kozmetikus: Egy arckezelés igen megnyugtató tud lenni, így ha a büdzsé engedi érdemes egyet beiktatni. A kezelés felpezsdíti a vérkeringést, ezzel egészséges kinézetet ad neki. Azonban ajánlatos több mint egy héttel a nagy nap előtt beiktatni, mert ha túl szoros a menet-rend az utolsó héten, akkor nem lesz sok hatása.
Ne feledkezz meg a szemedről: Bizony nem szépek a fáradt, táskás szemek, de ennek van a legegyszerűbb megoldása. A jó öreg uborka szelet mindig beválik. A hűtőből elővéve, tegyél egy-egy uborka szeletet a szemedre, és 15-20 percig hagyd rajta, így szemed ápolása közben pihenhetsz is.
Kémiai hámlasztás: Ez bizony nem ijedősöknek való, de sokat tud segíteni a pattanásoktól szenvedőknek. A kezelés után hagyni kell elegendő időt és nagyon kell rá vigyázni, hogy a bőr meggyógyulhasson, azonban utána sokkal puhább és tisztább lesz. Ha úgy döntenél, hogy aláveted magad egy ilyen kezelésnek, előtte mindenképpen tanácsos bőrgyógyásszal is be-szélni.
A szépítő alvás: az alvás erejét sosem szabad lebecsülni. Főleg az esküvő előtti egy hétben. Ha nagyon nem sikerül esténként elaludni, érdemes kipróbálni valamilyen nyugtató terméket, például párnapermetet, vagy nyugtató fürdőolajt. A legjobb hatása a levendulának van.

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás