Egyedi, büdzsébarát esküvői menü

Egyedi, büdzsébarát esküvői menü

Az esküvői menüt igen nehéz megtervezni, főleg ha szűkösebb keret áll rendelkezésre. Azonban nem kell megijedni a feladattól, hiszen néhány jó ötlettel, egyéni ízléshez lehet igazítani a menüt, úgy hogy a keretbe is beleférjünk.  

A saját ízlés: Az első fontos dolog, hogy most végre minden a ti ízléseteknek megfelelően lehet elkészítve. Ha van valamilyen kedvenc ételetek ne habozzatok feltenni a menüre. Például egy kedvenc édességet nyugodtan fel lehet szolgálni desszert gyanánt.
Tematika?: Ha az esküvőtök valamilyen téma köré épül, akkor sem nehéz néhány egyszerű dologgal személyessé tenni az esküvői menü ételeit. A kedvenc fűszerkeverék, vagy egy két kedvenc falat a tányérok mellett, máris a ti ízlésetekhez igazítja a fogásokat.
Extravagancia: Most nem kell attól félni, hogy valami nem megszokott, vagy kirívó. Egy jó szakács segítségével bármi kinézhet fejedelmi falatnak.
Spórolás: A költségvetést az ételek megfelelő kiválasztásával lehet a keretben tartani. A csirkehús és a tésztafélék jelentős összeget tudnak megspórolni. Sok féle módon el lehet készíteni őket, mégis a büdzsében lehet maradni. Az ételszállítóknak is a ti keretetekhez kell alkalmazkodni, a segítségükkel ki lehet találni a megfelelő összeállítást.
Választék: Érdemes több féle étellel tervezni. Legyen húsos és vegetáriánus esküvői menü. Ha pedig a szükség úgy hozza, be kell tervezni a diétás fogásokat (lisztérzékenység, laktóz-érzékenység) is. Ha tudod, hogy a családban és barátok között felmerült ilyen probléma egyeztess velük ez ügyben előre.
Esküvői torta?: Szebbnél szebb tortákat találhatunk szerte az interneten, de bizony ezek nagyon durván meg tudják dobni a költségvetést. Azonban manapság már ezen a területen is szabadjára engedhetjük fantáziánkat és nem kötelező kizárólag tortában gondolkodni. Minipite, képviselőfánk, sütemény, ma már bármi szóba jöhet. Végre itt is elengedheted énedet és mókás, emlékezetes momentummá formálni a vacsora végét!

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás