Ezek voltak a tavalyi év legnépszerűbb esküvői zenéi

Ezek voltak a tavalyi év legnépszerűbb esküvői zenéi

Minden évnek megvannak a maga esküvői zenéi. Kíváncsiak voltuk, 2013-ban melyik dalokat választották a párok a bevonuláshoz. 

Az esküvői dal kiválasztása van, akiknél roppant egyszerű feladat, mert már évek óta van közös daluk, de olyan pár is akad, akiknek okoz egy kis fejtörést a legjobb kiválasztása. Esküvői dalt választani a polgári szertartásra, és a nyitótánchoz szokás. A polgári szertartáson a bevonuláshoz, aláíráshoz, gyűrűhúzáshoz, gyertyagyújtás/homokszóráshoz, szülőköszöntéshez koccintáshoz és gratulációhoz szokás zenét választani. Hogy átfogó képet kapjunk a tavalyi év sláger zenéiről megkérdeztük Major Vince, Esküvő DJ-t mely dalok voltak a legnépszerűbbek tavaly:

„Sokféle pár van, sokféle kéréssel, igénnyel. A szertartás, ahogy az egész esküvő is úgymond párra szabott, az ő egyedi igényükre. Így volt már olyan polgári bevonulás hangosításom is, ahova rock zenét kértek vagy épp a Star Wars főcímdalát. De ha a szertartáshoz illő zenét akarunk választani, akkor mindenképp lassabb tempójú, esetleg instrumentális, szerelmes, meghitt dalokban célszerű gondolkodni. Több esetben ezek a dalok a párnak a közös zenéjük szokott lenni. Nyitótánc általában kétféleképp szokott kinézni. Van az amerikai mintára épülő úgynevezett ” Funny Wedding Dance” Esküvői vicces tánc. Ez úgy működik, hogy a pár meghatároz 5-6-7-8 dalt, amiből összevágok egy egyveleget. Erre ők a fennmaradó idő alatt tudnak próbálni, gyakorolni. Majd az esküvői buli megnyitásaként előadják az erre betanult koreográfiát. A másik pedig a hagyományos keringő. Nem ritka az sem, hogy a pár jár valamilyenfajta táncoktatásra hobbyból, kedvtelésből és abból az ott tanult táncból adnak elő vagy tartanak bemutatót.”

2013 legnépszerűbb bevonuló zenéi:

1.

Dana Glover - It is You

2.

Enya - Only Time

3.

Beatles - All You need is Love

4.

The Verve - Bitter Sweet Symphony

5.

Richard Clayderman - Ballade Pour

6.

Oasis – Wonderwall

 

7.

Celine Dion - Because You Loved Me

8.

Eros Ramazzotti - Fuoco Nel Fuoco

9.

U2 - Beautiful Day

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás